Samanyolu’nun Bir Ucundan Diğerine Gitmek İçin Gereken Süre Belli Oldu

65
10
5
3
3
Yeni bir araştırma göre, bir parçası olduğumuz Samanyolu Galaksisi’nin ölçüleri düşünüldüğünden de büyük. Bu ölçülerden hareketle ışık hızıyla hareket edildiği takdirde galaksimizin başından sonuna gitmek için gereken süreyi de hesaplayabiliyoruz.

Işık hızıyla hareket eden güneş ışınlarının Dünya’ya ulaşması 8 dakika sürüyor. Yani Güneş bizim 8 ışık dakikası uzağımızda bulunuyor. Bu da aramızdaki mesafenin zaman bağlamında ölçümlenmesi anlamına geliyor. Yani uzaydaki ölçülerin temelinde ışığın birim zamanda aldığı yol yatıyor. Işığın bir yılda aldığı mesafeye ise “ışık yılı” adı veriliyor.

Tahmin edeceğiniz üzere bir yerin ışık yılı mesafesinden belirtilen uzaklığı, oranın ışık hızıyla gidildiğinde ne kadar zamanda ulaşalılabilir olduğunu da ortaya koyuyor.

Samanyolu Galaksisi’nin sınırları hakkında yapılan yeni bir araştırma, galaksimizin dış sınırlarındaki yıldızların da içerideki yıldızlara benzer yapılarda olduğunu ortaya koydu. Bu sayede galaksimizin düşünülen sınırları da genişledi. 

Daha önce yapılan araştırmalarla Samanyolu Galaksisi’nin çapı 100 ila 160 bin ışık yılı olarak tespit edilmişti. Bu yeni araştırmaya göre söz konusu mesafe 200 bin ışık yılı. Yani eğer ışık hızında hareket edebilir ve galaksimizin bir ucuna gidebilirsek, tam ortasından geçecek yolculuğumuzun süresi diğer uca varana kadar 200 bin yıl alacak.

Samanyolu Galaksisi’nin gözlemlenebilir evrende tespit ettiğimiz galaksilere kıyasla o kadar da büyük bir yer olmaması, sizi kozmik ölçüler ve mesafeler hakkında biraz daha düşünmeye itebilir. 

65
10
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
65
10
5
3
3