Samsung’un Akıllı Asistanı Bixby’nin Evrimini Gösteren İnfografik

14
7
6
4
0
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, SDC 2019 kapsamında ilk kez Galaxy S8 serisi ile kullanıcılara sunulan akıllı asistanı Bixby’nin gelişim sürecini gösteren bir infografik paylaştı.

Geçtiğimiz yılki Samsung Geliştirici Konferansı'nda (SDC) Bixby’e dair hedeflerini açıklayan Samsung, akıllı asistanını kullanıcıların ihtiyaç duyduğu hemen her yerde bulabilecekleri açık ve ölçeklenebilir bir yapay zeka platformuna yerleştirmek istediğini söylemişti.

O zamandan bu yana piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar, giyilebilir ürünler, tabletler, akıllı TV'ler, Family Hub buzdolapları ve daha fazlası ile SmartThings'e bağlı cihaz portfolyosunu genişleten Güney Koreli şirket, geliştiricilerin Bixby Developer Studio kapsamında geliştirdikleri projelerin kullanıcılar tarafından erişilebilmesini sağlayan Bixby uygulama mağazası Bixby Marketplace’i geçtiğimiz haziran ayında piyasaya sürmüştü.

akıllı asistan bixby

SDC19'da sunulan araçlar ve geliştirmeler, kapsülleri geliştirmeyi kolaylaştıracak ve geliştiricilere Samsung cihaz portföyünde geniş bir kullanıcı tabanına ulaşmak için fırsatlar sunacak. Örneğin; geliştiriciler, Bixby Developer Studio'nun yeni Bixby Şablonları ile kapsül kodunu ve modelini sıfırdan manuel olarak oluşturmak yerine, farklı işlevler için tasarlanmış olan çeşitli şablonları kullanabilecekler.

Bixby Developer Studio ayrıca geliştiricilerin Bixby özellikli akıllı telefonlar, TV'ler, tabletler, akıllı saatler, buzdolapları ve daha birçok model için kapsül hazırlamasını sağlayacak yeni bir Bixby Views aracı içeriyor. 

Son olarak Samsung, geçtiğimiz yılın haziran ayında akıllı telefonlar için piyasaya sürülen Bixby Marketplace’in 2020 yılında diğer cihazları kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı. 

Güney Koreli şirketin akıllı asistanı Bixby’nin etkileyici yolculuğuna tanıklık etmek için aşağıdaki infografiğe göz atabilirsiniz:

infografik

Kaynak : https://news.samsung.com/global/infographic-the-evolution-of-bixby
14
7
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
6
4
0