10 Yıllık Efsane Samsung Galaxy Note 3’ün Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

44
5
5
3
1
5.7 inç büyüklüğündeki ekranı, özel S-Pen kalemi ile 2013 yılının en popüler telefonlarından bir tanesi olan amiral gemisi Samsung Galaxy Note 3'ü özellikleri ile birlikte inceledik. Bu kadar özelliğe sahip Samsung Galaxy Note 3 ilk çıktığında ne kadardı sorusunu da sizler için yanıtladık.

Samsung’un özel serisi olan Note serisi, her yıl kendini daha da geliştirerek yeni modelini öne çıkarıyor. Galaxy Note serisinin son üyesi Note 20, 2020 yılında tanıtıldı ve daha önce Note serisinde görülmemiş özellikler ile oldukça popüler oldu. Bundan yıllar önce, özel kalem tasarımıyla ve büyük ekranıyla gönüllerimize taht kuran serinin efsane üyesi Samsung Galaxy Note 3, yeni Note 20 ile karşılaştırıldığında şaka gibi özelliklere sahip.

5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana, o dönemler trend olan deri arka kapağa sahip olan Samsung Galaxy Note 3 özellikleri ile gönüllere taht kurmayı başarmıştı. Galaxy Note 3, bir önceki Galaxy Note 2 modeline göre oldukça büyük değişiklikler görmüş, tasarım olarak değişikliğe gitmişti. Sizler için bir dönemin efsane telefonu Samsung Galaxy Note 3’ün günümüze bakınca şaka gibi gelen özelliklerini bir araya getirdik. Dilerseniz hiç uzatmadan içeriğimize geçelim.

Samsung Galaxy Note 3 ne zaman çıktı?

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 ne zaman çıktı diye merak ediyor olabilirsiniz. 2013 yılında Berlin’de düzenlenen bir Samsung etkinliği ile birlikte tanıtılan Samsung Galaxy Note 3, o dönem S Pen özelliği ile ön plana çıkarılmıştı. Samsung’un amiral gemisi, Eylül ortasında Berlin’de tanıtıldıktan birkaç gün sonra Türkiye pazarına giriş yaptı. Samsung, tüm dünya pazarında olduğu gibi Türkiye’de de satışa oldukça hızlı başladı.

Samsung Galaxy Note 3 ilk çıktığında fiyatı ne kadardı?

Samsung Galaxy Note 3

Eylül sonlarına doğru Türkiye’ye gelen Samsung’un amiral gemisi Note 3’ün 32 GB’lık modeli 2199 TL üzerinden satışa sunuldu. Bununla birlikte, Teknosa gibi bazı marketler Samsung Galaxy Note 3 satın alan ilk 100 kişiye, o dönemler 799 TL fiyat etiketine sahip Samsung Galaxy Gear akıllı saatini hediye etti.

Samsung Galaxy Note 3’ün şaka gibi gelen özellikleri:

  • 5.7 inç Super AMOLED ekran
  • Android 4.3 (Jelly Bean) sürümü
  • Gorilla Glass 3 ekran koruması
  • Üç farklı depolama seçeneği
  • S-Pen kalem teknolojisi
  • 3200 mAh batarya
  • 13 megapiksel arka kamera
  • 3 GB RAM

5.7 inç Super AMOLED ekran

Samsung Galaxy Note 3 Kaç TL

Samsung Galaxy Note serisinin büyük ekranlara sahip olduğunu biliyoruz. Hatta, Note serisini diğer Samsung modellerinden öne çıkaran bir diğer nokta da büyük ekranlı olmaları. Samsung Galaxy Note 3, 5.7 inç büyüklüğünde bir ekranla tanıtıldı. Bir önceki model Galaxy Note 2, 5.5 inç ekranla tanıtılmıştı. Note 3, bir önceki modele göre daha büyük ve daha güvenlikli bir ekrana sahip.

1080 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip bu ekran, 16:9 boyutlarındaydı. Bununla birlikte, 386 ppi yoğunluğa sahip Samsung Galaxy Note 3’ün ekranı, yüzde 74.8 ekran kasa oranına sahipti. Galaxy Note serisinin son üyesi Note 20 ise 6.7 inç ekran boyutuna sahip.

Android 4.3 Jelly Bean

Samsung Galaxy Note 3 ne zaman çıktı

2013 yılının ortalarında taıntılan Android 4.3 Jelly Bean sürümü, Eylül’de tanıtılan Samsung Galaxy Note 3 modelini de destekliyordu. Android 4.3 Jelly Bean, bir önceki sürüme göre büyük geliştirmeler barındırmıyordu. Yalnızca bir takım arayüz geliştirmeleri, uygulama ikonlarının değişimi ve bununla birlikte performans geliştirmeleri ile tanıtılmıştı. Samsung Galaxy Note 3’te yazılım altyapısını Android 4.3’ten alıyordu. Daha sonra Galaxy Note 3 serisi 5.0 Lollipop sürümüne kadar destek aldı.

Gorilla Glass 3 ekran koruması

Samsung Galaxy Note 3 ekranı

Eğer teknoloji videolarını sıklıkla takip ediyorsanız, Gorilla Glass 3’ü sıklıkla duymuş olmalısınız. Samsung Galaxy Note 3, bir önceki modele göre daha güvenlikli demiştik. Çünkü ekran sağlamlığını Gorilla Glass 3’ten alıyor. Bir önceki model ise Gorilla Glass 2 ile tanıtılmıştı. Cam darbelerine ve çiziklere karşı oldukça dayanıklı olan Gorilla Glass 3 teknolojisi, Samsung Galaxy Note 3’ün 5.7 inç büyüklüğündeki ekranını da koruyordu.

Üç farklı depolama seçeneği

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 20 Ultra şu an 256 GB ve 512 GB olmak üzere iki dahili depolama seçeneği ile satışa sunuluıyor. Peki Note serisinin son üyesinden tam 7 yıl önceki modelde bu nasıldı? Galaxy Note 3, üç farklı depolama seçeneği ile tanıtıldı. 16 GB, 32 GB ve 64 GB olmak üzere üç farklı seçeneğe sahip telefonun yalnızca 16 GB’lık modelini almanız bile yeterliydi. Çünkü, şu an aktif olarak kullandığımız sosyal medya araçları günümüzde olduğu kadar depolama alanı kullanmıyordu. Bu nedenle de telefonunuzdaki depolama alanının çoğunluğu size kalıyordu.

S-Pen kalem teknolojisi

Galaxy Note 3 S-Pen

Gelelim Note serisini diğer telefonlardan ayıran en büyük özelliğe. Samsung Galaxy Note 3, S-Pen teknolojisine sahipti. Telefonun sağ alt köşesinde, hatları bozmayacak bir şekilde konumlandırılan S-Pen’i çıkardığınızda Note 3 ekranında yapabilecekleriniz çoğalıyor. S-Pen sayesinde anlık notlar alabilir, ekranda istediğiniz bir alanı çerçeveleyebilir ve daha bir çok ayara tek bir kalem üzerinden ulaşabilirdiniz. Samsung, Note serisinin gözdesi S-Pen’i yıllar içinde geliştirerek çok daha fazla özellik sunmasını sağladı.

3200 mAh batarya

Samsung Galaxy Note 3 Batarya

Büyük bir ekrana ve oldukça fazla özelliğe sahip bir telefonun, döneme göre büyük bir bataryaya ihtiyacı vardı. Samsung, Galaxy Note 3’ün gücünü alabileceği 3200 mAh büyüklüğünde bir batarya konumlandırmış. Teknik verilere göre bu batarya tam dolu olduğunda 480 saat ekran süresi veriyor ve 21 saat boyunca aralıksız telefonla konuşabilme imkanı sunuyor. Günümüz telefonları ile kıyasladığımızda, 21 saat boyunca aralıksız telefonla konuşmak hayal gibi diyebiliriz.

13 megapiksel arka kamera

Samsung Galaxy Note 3 Kamera

Sıra Samsung Galaxy Note 3’ün kamera performansında. 13 megapiksel ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir arka kameraya sahip olan amiral gemisi, 1080p@60 FPS video kaydı yapabiliyordu. Panorama, HDR gibi özelliğe sahip bu kamera, yanına konumlandırılmış güçlü flaşı ile de gece çekimlerinde oldukça güzel performans sergiliyordu. Samsung Galaxy Note 3’ün ön yüzünü çevirdiğimizde ise 2 megapiksel ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip bir ön kamera bizi karşılıyor. O dönemler Retrica üzerinden bir selfie çekmek veya sevdiklerinizle görüntülü konuşmak için oldukça yeterli bir kameraydı. Bu kamera teknolojisini, Note 20 ile karşılaştıracak olursak; Galaxy Note 20 12 megapiksellik bir ana kameraya, 12 megapiksellik bir ultra geniş açı kameraya ve 64 megapiksel çönüzürlüğünde bir telefoto kameraya sahip.

3 GB Ram

Samsung Galaxy Note 3 RAM

Amiral gemimiz, o dönemler 3 GB RAM ile tanıtıldı. Gündelik uygulamalar arasında hız kaybetmeden dolaşmanızı, bir sekmeye tıkladığınızda beklemeden açılmasını ve daha birçok işlemi hızlandırmayı sağlayan 3 GB RAM, Galaxy Note 3 için oldukça yeterliydi.

Sizler için Samsung Galaxy Note serisinin gözdesi Galaxy Note 3’ü detaylarıyla birlikte inceledik. 2013 yılına göre oldukça başarılı özelliklere sahip Galaxy Note 3, özellikle 5.7 inç büyüklüğündeki ekranı ve S-Pen teknolojisi sayesinde tercih ediliyordu. Sizler daha önce Samsung Galaxy Note 3 kullandınız mı? Eğer kullandıysanız deneyimlerinizi ve anılarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Eski efsane telefonlardan bir diğeri Nokia 5800'ı ise buradan inceleyebilirsiniz:

44
5
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
44
5
5
3
1