Samsung, 360 Derece Katlanabilen Ekrana Sahip Telefon Konseptini Gösterdi (Buna Gerek Var mı?)

15
2
1
1
0
Samsung, geçtiğimiz gün duyurusunu yaptığı 360 derece katlanabilen ekran teknolojisinin demosunu gösterdi. Yeni teknoloji, tasarım açısından tartışılacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz gün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un CES 2024 kapsamında göstereceği yeni ekran teknolojilerinden bahsetmiştik. Şirket, iki tarafa birden katlanabilen bir telefona atıfta bulunuyordu.

Şirket şimdi, "In&Out Flip" olarak isimlendirdiği katlanabilir ekran teknolojisi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 360 derece katlanabilen ekran, katlanabilir ekranlı akıllı telefonlara yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

Samsung'un geliştirdiği yeni teknoloji, işte böyle görünecek

Samsung, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda, 360 derece katlanabilen ekran teknolojisinin ikincil ekrana duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracağını söylemişti. Paylaşılan demo, bunun doğru olduğunu gözler önüne seriyor ancak gerekli mi? İşte bu konu tartışmalı...

Samsung

Samsung In&Out Flip, henüz konsept aşamada olan bir akıllı telefon. Hâliyle bu ürünün bir gün gerçek bir cihaz hâline gelip gelmeyeceği belli değil. Tabii ürün piyasaya sürülse bile kaba yapısı, tüketiciler tarafından ilgi görmeyebilir.

Samsung, geçtiğimiz gün tablet ve monitör büyüklüğünde katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştığını da duyurmuştu. Şimdi gelin o ekranlara bakalım.

Katlanabilir tabletler yolda...

Samsung

Samsung'un şimdilik sadece gösterdiği yeni bir katlanabilir ekran, bir dizüstü bilgisayar boyutunda ve katlanabilme özelliğine sahip. Şirketin yaptığı çalışma, tamamen ekrandan oluşan dizüstü bilgisayarları hayatımıza sokacak gibi görünüyor. Üstelik bu ekranlar hem içe hem de dışa doğru katlanabilme özelliğine sahipler. Tabii Samsung'un bu denli büyük katlanabilir ekranları ne zaman kullanıma sunacağı belli değil.

Samsung Display CES 2024

Güney Koreli şirketin "Flex Note Extendable" olarak isimlendirdiği başka bir ekran ise hem sarılabiliyor hem de katlanabiliyor. Yapılan açıklamaya göre 11 inçlik OLED panel, sarılan bölümün açılmasıyla 13.8 inç boyuta ulaşacak. Çift eksende sarılabilen bu ekran, sarılan ikinci bölümün açılmasıyla 17.3 inç boyuta ulaşabilecek. 

Samsung, dünyanın ilk şeffaf mikroLED ekranını da duyurdu!

Yıllardır mikroLED ekran teknolojileri üzerinde de çalışan şirket, CES 2024 kapsamında şeffaf ekranını da tanıttı. Oldukça etkileyici görünen ekran ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı ancak Samsung, bu ekranda kristal berraklığında görüntüler üretilebileceğini söyledi.

Kaynak : https://news.nate.com/view/20240107n02891
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0