Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Mobil

Samsung, Köşeli Tasarıma Sahip Katlanabilir Ekranlı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Samsung'un yeni bir akıllı telefon patenti ortaya çıktı. Bu patent, katlanabilir ekranlı telefonlara yeni bir soluk kazandırıyor. Telefonu iki farklı katman halinde tasarlayan Samsung, bu sayede kamera kurulumu gibi detayları gizlemiş oluyor. Patentin ürün haline gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Samsung, Köşeli Tasarıma Sahip Katlanabilir Ekranlı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un aldığı yeni bir patent, LetsGoDigital aracılığıyla ortaya çıkarıldı. Patentte yer alan bilgilere baktığımızda, Samsung'un oldukça ilginç bir katlanabilir ekranlı telefon geliştirdiğini görüyoruz. Bu tür bir telefonun ticari bir ürün haline gelmesi, pek çok tüketiciyi heyecanlandırmayı başaracak gibi görünüyor.

Samsung, bugüne kadar piyasaya sürdüğü katlanabilir ekranlı telefonlarda, bu cihazları doğrudan katlıyordu. Yeni patent ise katlanabilir ekran teknolojisine yeni bir soluk getiriyor. Şirket, bu kezse tamamen katlanmaktan ziyade yarı katlanır gibi görünen bir yapı üzerinde çalışıyor. İki katmandan oluşan cihaz, bir yandan kamera kurulumunu gizliyor diğer yandansa açıldığı zaman ekstradan hoparlör imkanı sağlıyor.

Samsung'un yeni patenti işte böyle görünüyor

Samsung, Köşeli Tasarıma Sahip Katlanabilir Ekranlı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Samsung'un üzerinde çalıştığı daha da ilginç kılan şey, cihazın daha köşeli bir yapıya sahip olması. Bildiğiniz üzere Apple, iPhone 12 ailesi ile birlikte keskin hatlara sahip olan bir tasarıma dönüş yaptı. Bu tasarım yaklaşımı Samsung'un da hoşuna gitmiş gibi görünüyor. iPhone 12 tasarımını Android ekosisteminde görmek isteyen tüketiciler, Samsung'un bu telefonunu dört gözle bekleyecekler.

Samsung'un patentlediği katlanabilir ekranlı telefonun dışında, tamamen düz bir katman var. Patentteki verilere göre bu katman, arka kamera kurulumu ve telefonun iç katmanına eklenmiş olan ekstra hoparlörleri gizliyor. Bu hoparlörler, rezonans alanı oluşturmak için gizlenmiş durumda. Ancak Samsung'un bu durumu nasıl değerlendireceği şu an için bilinmiyor.

Samsung, Köşeli Tasarıma Sahip Katlanabilir Ekranlı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Patentte yer alan bilgilere göre Samsung, bu akıllı telefonunda polimer ekran kullanmayı tercih etmiş. Ancak şirket, Galaxy Fold'dan sonra bu ekranı kullanmadı. Bunun yerine ultra ince cam teknolojisi tercih etmişti. Şayet bu telefon bir ticari ürün haline gelirse, Samsung patent üzerinde değişiklik yaparak ultra ince cam kullanmayı tercih edebilir.

Samsung'un patenti, oldukça heyecan verici olsa da geleceği meçhul. Şirket, bu tür bir akıllı telefonu ticari ürün haline getirebileceği gibi, tarihin tozlu raflarına da kaldırabilir. Ancak bu iki olasılıktan hangisinin gerçekleşeceği, ilerleyen süreçte belli olacak. Her şeye rağmen bu durum, Samsung'un köşeli modelleri önemsediğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR

(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
A
Anonim 5 yıl önce
akıllı telefonuda kapasitif dokunmatiği ilk kullananda IBM apple değil...
F
Faik Turhan 5 yıl önce
Allah aşkına apple fanboylara Apple ne gibi tasarım yaptı da samsung kopyaladı bi söyleyen bi görelim Apple tek bi tasarım var o da kocaman bi çentik başka neyı var Samsun her zaman lider konumda tasarımda. Bu arada apple kanatlanır telefon yaparsa çok sevinmeyin apple yaptı diye çünkü katlanma menteşelerini tedarik edecek bilginize kapış
G
Galaxy Z Fold2 5G 5 yıl önce
Çok iyi bir tasarım. Devam Samsung!
M
Mert 5 yıl önce
nesi iyi *
ıphone12prodeepblue 5 yıl önce
Apple ıphone 12 tanıtıldıktan sonra zamzunk:D