Siri, Son Yapılan Testlerde Google Asistan'ın Gerisine Kaldı

61
23
8
4
2
Dijital asistan dendiğinde birçok kişinin aklına ilk olarak Siri ardından Google Asistan ve Alexa gelecektir. Peki bu üçü arasından hangisinin asistanlığının daha iyi olduğunu merak ediyor musunuz? Loup Ventures, bu üç asistanı 5 farklı kategoride 800 soruyla sorguladı ve asistanların performansını karşılaştırdı.

Yıllık olarak yapılan akıllı telefonlardaki Google Asistan, Siri ve Alexa karşılaştırmasında Loup Ventures’tan Gene Munster, Siri’nin sorulara %83 oranda doğru cevap vererek Alexa’yı geçmeyi başardığını ancak Google Asistan’ın gerisinde kaldığını keşfetti.

Munster, her bir dijital asistana toplamda 800 soru yöneltti. Alexa, bu soruların %79,8’ini doğru yanıtlamayı başarırken Google Asistan %92,9’unu doğru yanıtlayarak bu alanı domine etti.

Dijital asistanlar gelişiyor:

Geçtiğimiz yılla kıyasladığında Siri’de gelişme olduğu da gözlemleniyor. 2018 yılında gerçekleştirilen testte Siri, %79’luk bir doğru cevap verme oranına sahipken bunu bir sene içerisinde %83’e kadar çıkarabilmiş. 2018 yılındaki testlerde Alexa’nın doğru cevap oranı %61, Google Asistan’ın ise %86’ydı ki Google’ın geçtiğimiz sene Siri’nin şu an ki performansından daha iyi performans sergilediği görülüyor.

Sorular ve kategoriler:

google asistan siri

Dijital asistan testini akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştiren Munster; Siri’yi, iOS 12.4 yüklü iPhone üzerinden; Google Asistan’ı, Pixel XL üzerinden; Alexa’yı ise iOS uygulaması üzerinden test etti. Munster’in testi 5 kategorili 800 sorudan oluşuyordu ve soru setlerinin hepsi dijital asistanların yeteneklerini ve kullanılabilirliklerini kapsamlı bir şekilde test eden sorulardı. Kategoriler ve bu kategorilerde sorulan örnek sorular ise şöyle:

  • Yerel: En yakın kafe nerede?
  • Alışveriş: Daha fazla kağıt havlu siparişi ver.
  • Navigasyon: Otobüsle şehir merkezine nasıl gidebilirim?
  • Bilgi: Bu akşam hangi futbol maçları var?
  • Komut:  Bu akşam saat 18.00’da Ahmet’i arayacağımı hatırlat.

Sonuçlar, Google Asistan'ı öne çıkarıyor:

Siri; komut, yerel ve navigasyon kategorilerinde oldukça iyi bir performans sergilerken bilgi ve alışveriş kategorilerinde rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı. Apple’ın sanal asistanı, beş kategori arasından komut kategorisinde kazanan olurken kalan dört kategorinin galibiyse Google Asistan oldu.

Siz dijital asistanların kendi aralarındaki rekabeti hakkında ve aldıkları sonuçlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/08/15/siri-ai-digital-assistant-test-august-15/
61
23
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
61
23
8
4
2