Skyrim'e ChatGPT Bağlandı: Oyundaki NPC'ler Artık Öncekinden Daha Zeki

25
5
2
1
0
Skyrim'e ChatGPT Bağlandı: Oyundaki NPC'ler Artık Öncekinden Daha Zeki
Skyrim VR'da NPC'lerle sınırsız ve dinamik sohbetler yapmanızı sağlayan bir mod geliştirildi. Bu mod sayesinde NPC'ler size anekdot anlatabiliyor, sorularınızı cevaplayabiliyor ve sizinle yaşadıkları deneyimleri hatırlayabiliyor.

Bethesda'nın popüler RPG oyununun sanal gerçeklik versiyonu olan Skyrim VR, oyunun dünyasını keşfetmek ve maceralara atılmak için farklı bir deneyim sunuyor. Ancak oyunun eskiliğinden ötürü karakterleriyle konuşmak istediğinizde, seçenekleriniz oldukça sınırlı kalıyor. Karakterlerin size söyleyecekleri belli bir süre sonra tükeniyor ve sadece önünüzdeki menüden seçebileceğiniz sorular sorabiliyorsunuz.

Peki ya karakterler size sınırsız sayıda dinamik olarak üretilmiş anekdotlar sunabilseydi? Ya da menüde olmayan sorular sorabilseydiniz? Veyahut karakterler sizinle oyun içinde yaşadıkları deneyimleri hatırlayabilseydi ve bunları uzun uzun anlatabilseydi? Bu soruların cevabını arayan bir modcu olan Art From The Machine, Skyrim VR için tam da böyle bir mod geliştiriyor.

Mod nasıl çalışıyor?

Mod, OpenAI'nin büyük dil modeli ChatGPT'yi kullanarak karakterlere cevaplar üretiyor. xVASynth adlı bir programla da karakterlerin seslendirilmesini sağlıyor. Whisper adlı bir programla da oyuncuların mikrofonlarına konuşmalarını ve karakterlerin bunları anlamalarını sağlıyor. Bu birçok farklı sistemin bir araya gelmesi demek ve ilk sonuçlar oldukça garip cevaplar oluyor. Ancak aynı zamanda yapay zeka ile donatılmış NPC'lerin dinamik sohbetler yaratabileceğinin ışığı görülüyor.

Videoda birçok farklı sohbet ve bölüm gösteriliyor ama en ilginci Whiterun'daki Warmaiden's dükkanının çalışanı Ulfberth War-Bear ile yapılan sohbet diyebiliriz. Modun kurulmasının ardından Ulfberth dükkanın açılış ve kapanış saatlerini biliyor ve oyuncuya söyleyebiliyor ve hatta oyun içi zamana göre dükkanın ne zaman kapanacağını hesaplayabiliyor.

Ulfberth'in telaffuzu oldukça kötü ama sesi ona oldukça benziyor ve dudak senkronizasyonu da etkileyici düzeyde.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/modder-wires-chatgpt-into-skyrim-vr-so-npcs-can-roleplay-and-remember-past-conversations/
25
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
5
2
1
0