Snapchat'in Günlük Kullanıcı Sayısı 210 Milyona Yükseldi

13
3
2
1
0
Bir dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından Snapchat, eski günlerinden bir hayli uzakta. Ancak geliştirici ekip, platformu başıboş bırakmamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Şirketin bu çabası, meyvelerini veriyor gibi görünüyor.

Snapchat, ilk yayınlandığı dönemlerde fazlasıyla popüler bir platformdu. Kullanıcılar, 24 saatte kaybolan görsel içerik mantığını fazlasıyla benimsemişlerdi. Ancak Facebook, Snapchat'i satın alma girişimleri boşa çıkınca uygulamanın ana formatını Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi uygulamalara entegre etti. Bu durum, Snapchat'in kullanıcılarını kaybetmesine ve popülaritesinden olmasına neden oldu.

Diğer sosyal medya platformlarının hem sağladığı imkanların daha fazla olması hem de daha çok kişiye kolaylıkla erişilebilmesi, Snapchat uygulamasının popülaritesini bir hayli düşürdü. Hatta platform, geçmiş dönemlerde adeta yok olmak üzereydi. Ancak geliştirici ekibin çalışmaları ve uygulamaya kattıkları yeni özellikler sayesinde Snapchat, üzerindeki buhranı attı ve artık, eskisi kadar olmasa da yine de milyonlarca kullanıcıya sahip.

Snapchat

Aslına bakacak olursak Snapchat'in kullanıcısı sayısı büyük bir durgunlukla ilerliyor ve kullanıcı sayısı anlık olarak çok da değişmiyor. Ancak son veriler, Snapchat'in son dönemlerdeki en iyi sürecini geçirdiğini gösteriyor. Öyle ki Snapchat, 2019 yılının eylül ayı itibarıyla günlük kullanıcı sayısını 210 milyona yükseltmeyi başardı. Uygulamanın, 2019 yılının ikinci çeyreğindeki günlük kullanıcı sayısı ise 203 milyondu.

Bu sonuçlar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13'lük yükseliş anlamına geliyor. Hiç de azımsanamayacak boyutta olan bu yükseliş, şirket CEO'su Evan Spiegel tarafından da dile getirildi ve kullanıcılara daha iyi bir hizmet sunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Snapchat

Üstelik Snapchat'in başarısı sadece kullanıcı sayısı ile de sınırlı değil. Öyle ki şirket, gelirlerini de iyiden iyiye arttırmaya başlamış durumda. Yayımlanan son verilere göre şirketin geliri yüzde 50 oranında arttı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 296 milyon dolar kazanan şirket, bu yıl 446 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmış durumda. Snapchat CEO'su bu durumu Android platformunda sunulan cihaz çeşitliliği performansına bağlıyor.

Şirket, platformun daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu çalışmaların Snapchat'i nereye taşıyacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Çünkü şirket, bir dönemler zaten zirvedeydi ancak sonradan bu popülarite korunamadı. Dolayısıyla da Snapchat'in yeniden eski günlerine dönüp dönemeyeceği, şu an için büyük bir muamma.

Kaynak : https://beebom.com/snapchat-daily-active-users-210-million/
13
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
0