SpaceX Bugün, Falcon 9 Roketiyle İki Rekor Birden Kırmayı Deneyecek

18
4
0
0
0
Falcon 9 roketini Starlink uydularını yörüngeye taşıması için bir kez daha fırlatacak olan SpaceX, söz konusu görevde iki rekor birden kırmayı planlıyor. Ayrıca bugünkü Starlink görevi, SpaceX'in 100. uzay görevi olacak.

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, bugün gerçekleştireceği yeni görev ile iki rekor birden kırıp şirket için önemli bir kilometre taşını geride bırakmayı hedefliyor.

Bir grup Starlink uydusunu yörüngeye taşımak için Florida’daki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılacak olan Falcon 9 roketi, daha önce üç Starlink ve iki özel kargo görevinde daha fırlatılmıştı.

Bugünkü Starlink görevi, SpaceX tarihinin 100. uzay görevi olacak

Falcon 9

B-1049 seri numarasına sahip olan Falcon 9 roketi, bugünkü görevde de başarıyla fırlatılması halinde 6 kez kullanılan ilk roket olarak önemli bir rekor kırmış olacak. Ayrıca roket, sağ salim Dünya’ya dönmeyi başarması halinde en fazla Dünya’ya geri dönen roket rekorunu da kıracak.

Hepsi bu kadar da değil; bugünkü Starlink görevi, SpaceX tarihinin 100. uzay görevi olacak. Dolayısı ile SpaceX’in bugünkü görevi de başarıyla tamamlaması halinde önemli bir kilometre taşını geride bırakacağını söyleyebiliriz.

SpaceX’in Falcon 9 fırlatma görevi nasıl izlenir?

falcon 9 fırlatma

SpaceX’in iki rekor kırıp şirket adına önemli bir virajı geride bırakacağı fırlatma etkinliği bugün (18 Ağustos) TSİ 17:31’de gerçekleşecek. Pazartesi günü (dün) yapılan açıklamaya göre hava koşulları yüzde 80 ihtimalle fırlatmaya uygun olacak.

SpaceX’in Starlink etkinliğini aşağıdaki bağlantı üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz. Dilerseniz ‘Hatırlatıcı Oluştur’ butonuna tıklayarak canlı yayın başladığında YouTube’un size bildirim göndermesini de sağlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/tuesdays-spacex-starlink-satellite-ride-share-will-set-a-new-record/
18
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
0
0
0