Steam Deck Testlerinde Birçok Oyun 30 FPS Sınırını Geçti

65
12
5
2
2
Valve’ın taşınabilir bilgisayarı Steam Deck, yapılan performans testlerinde çoğu oyunu 30 FPS’te çalıştırmayı başardı. Valve çalışanlarından biriyse 30 FPS’in alt limit olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Valve tarafından tanıtılan taşınabilir oyuncu bilgisayarı Steam Deck, oyuncular tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Pek çok oyunsever, bu “taşınabilir bilgisayarın” yetersiz olabileceğini iddia ederken Valve ise Steam Deck’in her oyunu açabileceğini iddia etmişti.

Valve’ın bugün yaptığı açıklamaya göre Steam Deck, çoğu oyunda 30 FPS sınırını geçti ve sorunsuz oynandı. Pek çok kullanıcı 30 FPS’in yetersiz olduğunu söyleyince, Valve çalışanlarından biri bu konu hakkında açıklama yaptı.

30 FPS alt limit

Valve’da çalışan ve Steam Deck’in yazılımını geliştiren ekipte bulunan Pierre-Loup Griffais, bahsedilen 30 FPS sınırının hem kullanıcılar hem de performans testlerinde minimum oynanabilir limit olduğunu söyledi. Griffais ayıca, Steam Deck'te bu değerlerin çok üstüne çıkıldığını ve cihazın oldukça performanslı çalıştığını da belirtti. İddiaya göre Steam Deck’e sahip olan kullanıcılar, neredeyse tüm oyunlarını en az 30 FPS’te oynayabilecek.

Buna ek olarak Griffais, Steam Deck’in içinde kendi FPS sınırlayıcısı olacağını ve kullanıcıların oyunlarını istedikleri FPS’e sabitleyebileceklerini de belirtti. Bu sayede performans ve pil arasındaki denge de kontrol edilebilecek.

eBay, karaborsacıların peşinde

Steam Deck

Geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcıların Steam Deck ön sipariş haklarını eBay üzerinden sattığından bahsetmiştik. eBay, bu kullanıcıların sattıkları ürünlerin yasal olmadığına karar verdi ve bu ürünleri satıştan kaldırdı.

Bu açıklamadan sonra pek çok oyuncu Steam Deck’in satışa hazır sürümünde yapılacak testleri beklemeye koyuldu.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2021-07-25-most-games-consistently-met-or-exceeded-30-fps-on-steam-deck-during-testing
65
12
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
65
12
5
2
2