Borderlands 3, Tarihin En Hızlı Satan 2K Oyunu Oldu

16
4
3
2
1
PS4, Xbox One ve PC sürümleri, geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Borderlands 3, piyasaya sürüldüğü ilk 5 gün içinde 5 milyon adetten fazla satarak 2K'nin en hızlı satan oyunu olma unvanını elde etti.

13 Eylül 2019 tarihinde piyasaya sürülen nişancı/yağmacı oyunu Borderlands 3, piyasaya çıkmasının ardından ulaşılması oldukça zor bir başarıya imza attı. İlk 5 gününde 5 milyondan fazla kopya satmayı başaran oyun, böylelikle 2K tarihinin en hızlı satılan oyunu olma unvanını da kapmış oldu.

5 milyonluk satış rakamının %70’ini ise “dijital kopyalar" oluşturuyor. Oldukça önemli bir başarıya imza atan 2K oyunu, bu satış sayılarıyla bir önceki oyun olan Borderlands 2’nin aynı zaman dilimindeki satış sayılarını da ikiye katlamış oldu. Böylelikle tüm Borderlands oyunları, toplamda 1 milyar doların üzerinde satış yapan ikinci 2K oyunu oldu.

2K’nin hedefi 22 milyondu:

Borderlands 3

Daha çıkışını yapmadan önce bile pek çok otoriteye göre oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşacağı söylenen Borderlands 3, henüz ön sipariş aşamasındayken Epic Games Store’un kısa tarihinde ön siparişi en çok yapılan oyun olmuş ve henüz o günlerden böylesine yüksek satış rakamlarının sinyallerini vermeye başlamıştı.

Oyunun dağıtıcılığı üstlenen 2K Games, daha önceleri yapılan röportajlarda oyunun 22 milyondan fazla satılmasını beklediklerini açıklamıştı. Bu sayı ise bir önceki oyun olan Borderlands 2’nin çıktığı günden beri ulaşabildiği satış sayısı. Yalnızca 5 günlük bir zaman diliminde 5 milyon adet satan Borderlands 3, 2K’nin bu hedefi için oldukça iyi başlangıç yapmış oldu.

Borderlands 3, PlayStation 4 ve Xbox One’ın resmi mağazalarında 459 TL’den, PC sürümü içinse Epic Games Store’da 309 TL’den listeleniyor. Kısa zamanda bu başarılara imza atan Borderlands 3’ün Epic sayfasına ulaşmak ve oyunu satın almak içinse bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca Epic Games, 31 Aralık 2020 tarihine kadar oyunu kendi sistemi üzerinden sipariş edenlere Fortnite Psycho Bundle Pack'i de ücretsiz bir şekilde sunuyor.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-09-23-borderlands-3-is-the-fastest-selling-game-in-2ks-history_7
16
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
3
2
1