Tasarımı İçin Servet Harcanan Mi Mix Alpha, Visionox'un Ekranlarını Kullanıyor

87
21
9
9
3
Tasarımı İçin Servet Harcanan Mi Mix Alpha, Visionox'un Ekranlarını Kullanıyor
Her yerin ekran olduğu tasarımıyla oldukça beğenilen, donanımıyla da düşman çatlatan telefon Xiaomi Mi Mix Alpha, geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Cihazın en dikkat çeken noktası ise ekranlar olmuştu. Yeni yapılan açıklamalara göre bu tasarım harikası ekranlar, Visionox tarafından üretiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Çin’de düzenlenen bir etkinlik ile tanıtılan Xiaomi Mi Mix Alpha, her tarafı ekran olan tasarımıyla kısa sürede teknoloji dünyasına damgasını vurmuştu. Ekranın bütün cihazı sardığı Mi Mix Alpha, tasarım konusunda çığır açıp rakiplerini kıskandırmayı başaran bir cihaz oldu.

Bu ekranların nasıl ve kim tarafından üretildiği, cihazın çıkışından sonra büyük bir merak konusuydu. Son gelen bilgilere göreyse bu ekran, Xiaomi’nin daha önceki prototip telefon tasarımında da ortaklık yaptığı Visionox tarafından üretiliyor.

Yapımında 1000 mühendis çalıştırıldı ve 70 milyon dolar harcama yapıldı

Bu başarının tesadüf olmadığını söylesek yanılmış oluruz. Çünkü Xiaomi CEO’su Lei Jun’un açıklamalarına göre, son iki yılını şirketin 70 milyon dolarına mal olan bir yatırım olan Alpha üzerinde çalışmak için harcadığını açıkladı. Bu süreçteyse toplamda 1000 mühendis çalıştırıldı.

Ekran ortaklığına dönecek olursak aslında bu, iki şirket arasındaki ilk iş birliği değil. Visionox, Xiaomi’nin katlanabilir telefon prototipinde kullanılan esnek ekranı da Çinli teknoloji devine sağlamıştı. Yeni telefondaysa Xiaomi, Visionox'un OLED ekranlarının verimini artırmasına yardımcı olmak için mühendisler bile gönderdi.

Sonuç olarak ise “yok böyle telefon” dedirten, ekran panelinin cihazın etrafını dolaşıp arka kameranın altında buluştuğu bir tasarım ortaya çıktı. Ayrıca cihaz yalnızca tasarım anlamında değil, donanım anlamında da günümüz teknolojisinin sınırlarını zorluyor. Ayrıca cihazın detaylı özelliklerine bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Her şeyin muhteşem sayıldığı bu cihaz, maalesef fiyat bakımından biz kullanıcılar için o kadar da muhteşem bir fiyata sahip değil. Xiaomi Mi Mix Alpha, yurt dışında 2.800 ABD dolarından listelenirken bu sayı, ülkemiz için vergisiz olarak ortalama 16.000 TL bir tutara denk geliyor. Ayrıca pek ihtimal verilmese bile Xiaomi Mi Mix eğer Türkiye’de satışa sunulursa fiyatının vergilerle birlikte 36.000 TL olması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/the_unique_display_of_the_xiaomi_mi_mix_alpha_was_made_by_visionox-news-39337.php
87
21
9
9
3
Emoji İle Tepki Ver
87
21
9
9
3