Tesla ve Edison Rekabetini Konu Alan 'Elektrik Savaşları' Filminden Türkçe Poster

71
3
2
1
1
Tesla ve Edison Rekabetini Konu Alan 'Elektrik Savaşları' Filminden Türkçe Poster
Tarihin gördüğü en büyük rekabetlerden bir tanesi olan Tesla ve Edison rekabeti; Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult ve Tom Holland gibi isimlerle beyaz perdeye aktarılacak. Ülkemizde 13 Eylül’de vizyona girecek olan filmden Türkçe poster geldi.

Nikola Tesla’nın günümüzü şekillendiren ve teknolojiye yön veren birçok icadın altına imzası attığını, birçok gelişmenin de öncüsü olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Özellikle Tesla ve Thomas Edison arasındaki ilişki ve rekabet, bu iki ismi daha da ilgi çekici kılıyor.

Tabii bu kadar önemli isimler ve bu kadar alevli bir “savaşın” olduğu yerde çeşitli uyarlamaların olması kaçınılmaz oluyor. Nikola Tesla; daha önce çeşitli filmlere, belgesellere, kitaplara ve oyunlara konu olmuştu. Tesla, şimdi bir kez daha farklı bir uyarlamayla beyaz perdede karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Elektrik Savaşları (The Current War):

()

Türkçe’ye Elektrik Savaşları olarak çevrilen film, dünya genelinde karışık bir vizyon takvimine sahip olsa da 9 Eylül 2017’de Toronto Uluslararası Film Festivali’nde ilk gösterimini gerçekleştirmişti. 2017’de katıldığı festivallerden sonra film, bu senenin temmuz ayında 6 ülkede, ağustos ayında 4 ülkede vizyona girdi. Eylül ayında sadece ülkemizde vizyona girecek olan film, ABD de dâhil olmak üzere 6 ülkede ekim ayında gösterime sunulurken kalan 2 ayda da 2 ülkede gösterilecek.

Filmin kamera arkası ve önündeki isimlere bakacak olursak yönetmenlik koltuğunda daha önce "Me and Earl and the Dying Girl", "American Horror Story" ve "Glee" gibi yapımların yönetmenlik koltuğunda oturan Alfonso Gomez-Rejon yer alıyor. Filmin senaristliğini ise "Vinyl" ve "The Giver"ın senaryolarını kaleme alan Michael Mitnick üstleniyor. Filmin yapımcıları arasında da efsane yönetmen Martin Scorsese yer alıyor.

Filmin dikkat çeken noktalarından bir tanesi de oyuncu kadrosu. Sherlock ile birlikte yıldızı iyice parlayan İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, Thomas Edison’a hayat verirken Nicholas Hoult da Nikola Tesla’yı canlandıracak. Edison’un ezeli rakibi olan George Westinghouse’a Michael Shannon can verirken Spider-Man rolüyle bir anda parlayan Tom Holland ise Samuel Insull’ı canlandıracak. Filmin fragmanını henüz izlemediyseniz aşağıdaki pencereden izleyebilirsiniz.

Elektrik Savaşları'nın resmi fragmanı:

71
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
71
3
2
1
1