Tesla'nın Otonom Sürüş Sistemi, Ay'ı Sarı Işık Sanıp Aracı Yavaşlatıyor [Video]

41
5
1
0
0
Tesla'nın Otonom Sürüş Sistemi, Ay'ı Sarı Işık Sanıp Aracı Yavaşlatıyor [Video]
Hem elektrikli hem de performanslı olan araçlarıyla tanıdığımız Tesla, son zamanlarda tartışma konusu haline gelmiş olan otonom sürüş sistemini tasarlarken ufak bir detayı gözden kaçırmış gibi görünüyor. Twitter'da bir Tesla kullanıcısının yaptığı paylaşıma göre araçların otonom sürüş sistemi, Ay'ı sarı ışık sanıp aracı yavaşlatıyor.

Elektrikli araçlar konusunda en önde gelen şirketlerden olan ve daha çok Elon Musk ile tanıdığımız Tesla, performanslı araçlarıyla kullanıcılara rahat bir yolculuk sunmayı hedefliyor. Hatta o kadar rahat olmalarını istiyor ki otonom sürüş özelliğinin kusursuz hale gelmesi için elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz hafta güncellenen tam otonom sürüşün aylık fiyatını duyurmuştu.

Şimdiyse Tesla, bu sistemin beklenmeyen bir kusuruyla karşımızda. Her zaman ortaya çıkacak olmasa da sürücüleri çileden çıkarma potansiyeli olan bu sorun, Tesla’nın otonom sürüş sisteminin Ay’ı sarı trafik ışığı olarak algılamasına sebep oluyor. İşte detaylar:

Araç yavaşlamakta ısrar ediyor:

  • Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın

Söz konusu sorun, Jordan Nelson adlı bir kullanıcı tarafından paylaşıldı. Yaptığı paylaşımda Nelson, Ay’ın otonom sürüş sisteminin kafasını karıştırdığını söylüyor. Bu kafa karışıklığıyla Ay’ı sarı ışık olarak algılayan araç haliyle yavaşlamaya başlıyor. Sarı ışığı geçtiğini düşündüğünde ise yeniden hızlanacakken Ay'ı sürekli karşıda gördüğünden araç hızlanma konusunda sorun yaşıyor.

Daha önce de Tesla modellerini güvenlik sorunlarıyla gündemde görmüştük. Hava yastıklarının kullanıcıların elinde kalmasından araç hızını etkileyen problemlere kadar birçok sorunla baş başa kalmış olan Tesla’dan henüz bu konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Ay’ın her zaman videoda olduğu gibi sarı ve alçak olmadığını düşünürsek bu durumun mühendislerin gözünden kaçma ihtimali bir nebze normal olarak görülebilir. Fakat yine de sürüşü kötü etkileyen bu probleme bir çözüm bulunması gerekecektir.

Kaynak : https://twitter.com/JordanTeslaTech/status/1418413307862585344
41
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
41
5
1
0
0