Tesla, İlk Elektrikli TIR'ını 3 Yıl Gecikmeli Olarak 'Canlı Yayında' Teslim Etti [Video]

15
7
1
1
0
Tesla, elektrikli kamyonu Semi'nin ilk teslimatını gerçekleştirdi. PepsiCo'ya yapılan teslimat sırasında açıklamalar yapan Elon Musk, TIR'ın tüm özelliklerini de açıklamış oldu.

Piyasaya sürdüğü elektrikli otomobillerle devrim yaratan Tesla, artık resmen yeni bir sektöre daha giriş yapmış durumda. Şirket, ilk tam elektrikli kamyonu "Semi"nin ilk teslimatını PepsiCo'ya yaptı. Teksas'taki Tesla fabrikasında gerçekleştirilen teslimat, aralarında Twitter'ın da olduğu birkaç platformda canlı yayınlandı.

Tesla Semi'nin teslimat etkinliğine Elon Musk da katıldı. Teslimat alanındaki TIR'lardan bir tanesiyle ufak bir gezinti yapan Elon Musk, Semi'nin bilinmeyen teknik özelliklerini de açıkladı. Semi'nin geliştirme sürecine atıfta bulunarak "Uzun bir beş yıl oldu. Ama Semi, yollarda gerçekten devrim yaratacak." ifadelerini kullanan Elon Musk, kendinden emindi. Bu açıklamanın nedeni, daha önce Semi'nin 2019'da teslim edileceğinin söylenmiş olmasıydı...

Tesla Semi'de 3 elektrik motoru bulunuyor!

Tesla Semi

*Teslimat etkinliğinden paylaşılan bir görüntü.

Tesla Semi ile ilgili yapılan açıklamalarda, bu kamyonda 3 elektrik motoru bulunduğu belirtildi. Bunlardan iki tanesi, sürekli olarak maksimum verimlilikle çalışıyor. Ancak rampa gibi daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda, üçüncü motor devreye giriyor. Rampa inişleri için özel bir teknoloji geliştiren Tesla, aracın kontrolden çıkmasını otomatik olarak engelleyecek. Bu kamyonda kullanılan motorlar, 1.020 beygir gücünde ve 1.423 Nm tork üretebiliyor. Aracın menzilinin 800 kilometre olduğu ise zaten açıklanmıştı.

Tesla Semi'nin 800 kilometre yol yaptığı yolculuğa ait video:

Tesla Semi'nin iç tasarımı ise böyle görünüyor:

Elon Musk, Tesla Semi'nin gücünü dikkat çekici ifadelerle betimledi. Milyarder iş insanına göre Semi, dorsesiz kullanıldığında "çita gibi hareket eden bir fil". Tesla'nın Semi'nin şarj ağı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Musk, yeni bir şarj cihazı geliştirdiklerini söyledi. Yeni nesil soğutma teknolojisiyle çalışan bu şarj cihazı, piyasadaki "kilowatt" destekli cihazlardan çok daha güçlü ve "megawatt" enerji akışı sınıfında yer alıyor. Bu şarj cihazı, önümüzdeki yıl itibarıyla kullanılabilir olacak.

Semi ile ilgili tüm detaylar için:

Semi teslimatlarının yapıldığı canlı yayını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://www.autoblog.com/2022/12/01/tesla-semi-delivery-pepsi-frito-lay/?guccounter=1
15
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
7
1
1
0