Otonom Araçlar Hakkında 2 Kötü Haber Birden: Tesla'ya Soruşturma Açıldı, Volkswagen ve Ford'un Desteklediği Milyar Dolarlık Girişim Kapatıldı

5
2
1
0
0
Elektrikli araç sektörü, bugün 'otonom' sürüş sistemi konusunda iki olumsuz habere yer verdi. ABD'de Tesla'ya soruşturma başlatıldı, Ford ve Volkswagen'den milyar dolar yatırım alan bir girişim ise kapatma kararı aldı.

Dünya çapında elektrikli otomobil dönüşümü hızla popülerlik kazanmayı sürdürürken, bugün sektörden iki çarpıcı haber geldi. Uzun süredir otonom sürüş sistemi ile eleştirilerin odağında olan Tesla hakkında ABD’de soruşturma başlatıldı.

Diğer haber ise 2017 yılında kurulan ve Ford ve Volkswagen başta olmak üzere pek çok destekçiye sahip olan bir otonom araç girişimi Argo AI’dan geldi. Bugüne kadar 1 milyar dolar yatırım alan girişim, yatırımcılarına kötü haber verdi.

ABD’den Tesla’ya soruşturma:

tesla

Tesla hakkında başlatılan soruşturma, doğrudan ABD Adalet Bakanlığı’nın imzasını taşıdı. Bakanlık, soruşturmayı Tesla araçlardaki otopilot kapasitesi hakkındaki iddialar ve şikâyetlerin ardından başlattı. Öte yandan başlatılan soruşturma, Tesla’nın suçlu bulunacağı veya kesinlikle bir cezaya çarptırılacağı anlamına gelmiyor.

Ford ve Volkswagen’in desteklediği otonom araç girişimi fişi çekti:

argo ai

Otonom araç girişimi Argo AI, 1 milyar dolarlık yatırıma rağmen kapatma kararı alındığını açıkladı. Şirket, çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda Ford ve Volkswagen’in kendilerine iş sunacaklarını da paylaştı. Yani Argo tamamen kapanıyor olsa da geliştirilen teknolojiler ve sistemler, Ford ve Volkswagen bünyesinde bölünmüş olarak geliştirilmeye devam edecek.

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0