İçten Yanmalı Motorlu Araçların Son Kalesi Dacia, Ne Zaman "Tamamen" Elektrikli Otomobillere Geçeceğini Açıkladı

6
1
0
0
0
Dacia CEO'su, şirketin 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlu araç üretmeye devam edeceğini açıkladı. Bunun yanı sıra sevilen model Sandero'nun hem içten yanmalı hem de elektrikli versiyonunun önümüzdeki zamanlarda gelebileceği ifade edildi.

Karbon emisyonlarında önemli bir rol oynayan otomotiv endüstrisi, daha sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için elektrikli araçlara yönelmeye başladı. Öyle ki dev firmalar, 2030’lu yıllarda içten yanmalı motorlu araçların üretimini bırakıp tamamen elektrikli otomobillere yönelmeyi hedeflediklerini sayısız kez söyledi. Bu şirketler, şimdiden birçok elektrikli modelini bizlerle buluşturarak hedeflerine yaklaşmaya başladı.

Türkiye’de de oldukça popüler bir marka olan Dacia da elektrikli otomobil üreten şirketler arasında yer alıyor. Şimdi ise şirketten bu konu hakkında şaşırtıcı açıklamalar geldi. Motor1’in haberine göre geçtiğimiz günlerde düzenlenen Paris Otomobil Fuarı öncesinde konuşan Dacia CEO’su Denis Le Vot, firmanın önümüzdeki yıllardaki planlarından bahsetti.

Dacia, 2030’a kadar içten yanmalı motorlu araç üretmeye devam edecek

Le Vot, verdiği demeçte Dacia’nın içten yanmalı motorlu araçlar üretmeye devam edeceğini aktardı. Ayrıca sevilen model Sandero’nun yenisinin de bu şekilde geleceğini ifade etti. CEO, diğer otomobil devlerinin aksine Dacia’nın 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçmeyeceğini, Avrupa ve küresel pazarda içten yanmalı araçlar üretmeye devam edeceklerini aktardı.

Dacia, şu sıralarda en ucuz otomobil üreticilerinden biri konumunda. Tamamen elektrikli otomobiller geçmeleri bu durumu değiştirebilir. Şirketin şu an Spring isimli bir elektrikli otomobili bulunuyor. Araç, Avrupa’nın en ucuz elektrikli aracı olarak da dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Dacia, Paris’teki fuarda elektrikli konsept arazi aracı Manifesto’yu sergilemişti. Ayrıca 2023 yılında yollarda olması beklenen Jogger modelinin elektrikli versiyonu da fuarda karşımıza çıkmıştı.

Kısacası, şirket 2030’a kadar tamamen elektrikli araçlara geçmeyeceğini belirtse de önümüzdeki yıllarda bu tarz otomobillerle karşımıza çıkmaya devam edecek. Şirket, 2030 yılından sonra tamamen elektrikli olmayı planlıyor.

Sandero’nun elektrikli versiyonu gelebilir

Ek olarak şirketin sevilen modeli Sandero ile ilgili de önemli açıklamalar geldi. Dacia’nın çatı şirketi Renault’tan Gilles de Borgne, gerektiğinde Dacia için hem elektrikli hem de içten yanmalı motora sahip iki farklı versiyon üretebileceklerini belirtti. Bunu er ya da geç yapacaklarını söyleyen yönetici, henüz bir tarih belirlemediklerini; ancak yeni nesil Sandero’nun bu planın parçası olabileceğini aktardı.

Yapılan açıklama, ülkemizde de sevilen bir araç olan Sandero’nun önümüzdeki yıllarda elektrikli versiyonla gelebileceğini ortaya koydu. Ayrıca Dacia CEO’su Le Vot, ilerleyen zamanlarda Renault’un elektrikli otomobil mimarisini ve teknolojisini kullanabileceklerini ifade etti. Bu şekilde de Dacia’nın elektrikli araçlarda da ucuz bir marka konumuna gelebileceği aktarıldı.

6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0