THODEX'in Firari CEO'su Faruk Fatih Özer, Türkiye'de Hakim Karşısında: İşte İlk Savunması

7
1
0
0
0
THODEX'in 23 Nisan'da Türkiye'ye getirilen kaçak CEO'su Faruk Fatih Özer, hakim karşısına çıktı. Özer, bu duruşmada ilk kez savunma yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda bir numaralı gündem maddesi olan THODEX isimli kripto para borsasının kurucu ve CEO'su Faruk Fatih Özer, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Özer, borsa yatırımcılarından topladığı 300 milyon liradan fazla para ile kaçmış, bir yıldan uzun süre boyunca yakalanamamıştı. Arnavutluk'ta olduğu tespit edilen kaçak CEO, bir süre önce de Türkiye'ye iade edilmişti.

Faruk Fatih Özer ve ekibi hakkında açılan davada 7'si tutuklu olmak üzere toplamda 21 sanık vardı. Bir süredir devam eden davada kaçak CEO, ilk kez hakim karşısına çıktı. Özer, katıldığı duruşmada ilk kez kendisini savunma imkanı yakalamış oldu.

Aylık gelirini bilmiyormuş!

Faruk Fatih Özer

23 Nisan'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilen ve bugün de ilk kez hakim karşısına çıkan Faruk Fatih Özer'in ilk savunmasından bazı açıklamaları da kamuoyu ile paylaşıldı. Özer, yaptığı savunmada bir şirket yönettiğini ancak aylık gelirini bilmediğini belirtti. Duruşmada, Özer'in yazılı savunmasının okunmaya devam ettiği bildirildi.

Dava nasıl sonuçlanır bilinmez ancak Faruk Fatih Özer'in kolay kolay gün yüzü göremez gibi görünüyor. Zira Özer ve beraberindekiler hakkında, THODEX vurgunu nedeniyle 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. Türkiye'ye getirildiği günden beri tutuklu yargılanan Özer'in tutukluluk halinin devam edeceği düşünülüyor.

THODEX ile ilgili tüm iddialar için:

Kaynak : https://www.dunya.com/kriptopara/thodex-kurucusu-ozer-ilk-kez-hakim-karsisinda-haberi-695931
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0