THY, Koronavirüs Nedeniyle Uçuşlardaki İkramı İptal Ettiğini Duyurdu

39
15
13
3
1
Türk Hava Yolları, koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm yurt içi uçuşları ve 2 saate kadar olan yurt dışı uçuşlarında ikram yapmayacaklarını duyurdu. Şirket, yolcuların istemesi durumunda su servisinin devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük havayolu firması Türk Hava Yolları (THY), koronavirüs pandemisi sebebiyle uçuşlardaki politikalarını da düzenli olarak değiştiriyor. Şirket, son olarak iç ve dış hat uçuşlarındaki ikram konseptini değiştirme kararı aldı. Buna göre tüm yurt içi ve iki saate kadar olan yurt dışı uçuşlarında yolculara herhangi bir ikram yapılmayacak.

Konuyla ilgili açıklamaya yapan THY, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli yolcularımız, Pandemi sürecinde sizlerin ve ekiplerimizin sağlığını maksimum düzeyde korumak ve kabin ekibi-yolcu temasını minimuma indirmek amacıyla mevcut ikram konseptimizde değişiklik gerçekleştirdik.

Bu kapsamda, tüm yurt içi uçuşlarımızda ve 2 saate kadar olan yurt dışı uçuşlarımızda ikram servisi gerçekleştirilmeyecektir.

Bu uçuşlarımızda, talep eden yolcularımıza su servisi yapılacaktır. 2 saat üzeri olan yurt dışı uçuşlarımızda özel kutu/paket içerisinde ikram servisi yapılmaya devam edilecektir.”

Özellikle 2020’nin Mart ve Haziran ayları arasında uçuşların durdurulması nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi zor bir süreçten geçen THY, zararı minimuma indirmek için kargo uçuşlarına odaklanmıştı. Haziran’dan sonra yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına yeniden başlayan şirket, bu noktada koronavirüs bulaşı riskini en aza indirgemek için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 

Özellikle kabin ekibi ve yolcuların en çok temas yaşadığı yer olan ikram bölümünü yurt içinde tamamen ortadan kaldırmaya karar veren şirket, yurt dışında da 2 saatten kısa uçuşlarda isteğe özel su dışında herhangi bir ikramda bulunmayacak. Peki sizce THY’nin aldığı bu kural pandeminin önlenmesine yardımcı olabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-thy-ikramlari-iptal-etti-6006764/
39
15
13
3
1
Emoji İle Tepki Ver
39
15
13
3
1