Otomotiv Sektörü de Delta Varyantından Etkilendi: Toyota Üretime Ara Vermek Zorunda Kaldı

9
0
0
0
0
Japon otomobil devi Toyota, Delta varyantından dolayı yedek parça tedariğinde sorun yaşaması sonucunda üretime bir süreliğine ara vereceğini duyurdu. Açıklanan bilgilere göre Toyota'nın Tayland'da bulunan fabrikası, 21-28 Temmuz tarihleri arasında üretime ara verecek.

Bildiğiniz üzere Delta varyantı, SARS-CoV-2 virüsünden çok daha hızlı yayıldığı için hem dünyanın dört bir yanındaki insanların sağlığını tehlikeye atıyor hem de birçok sektörü derinden etkiliyor. Yeni varyanttan etkilenen sektörlerden birisi de otomotiv sektörü oldu. COVID-19 pandemisi nedeniyle oluşan çip krizi yüzünden zor zamanlar geçiren otomobil sektörü, bu sefer de Delta varyantı yüzünden yedek parçada sıkıntı yaşamaya başladı.

Yedek parça tedariği konusunda en çok etkilenen markalardan biri, Japon otomobil devi Toyota oldu. Şirket, salgın yüzünden uygulanan kapanma tedbirleri sonucunda yedek parça konusunda tedarik sıkıntısı çektiğini ve bu yüzden 21-28 Temmuz arası üretime ara verdiğini açıkladı.

Üretimin 28 Temmuz'dan sonra başlayıp başlamayacağı henüz belli değil

toyota

Pandemi nedeniyle zor zamanlardan geçen Toyota Motor'un Tayland'da bulunan fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 760 bin adet, ancak ne yazık ki şirket COVID-19 pandemisi nedeniyle 2020 yılında sadece 440 bin otomobili üretim bandından indirebilmişti. Şirket, yakın bir zamanda farklı bir fabrikadan elektrikli otomobilleri için kablo tesisatları tedarik etmek istemiş, ancak fabrikanın salgın nedeniyle kapanması yüzünden siparişlerini teslim alamamıştı.

Şimdi de Delta varyantı yüzünden yedek parçada sıkıntı yaşayan Toyota Motor, 21-28 Temmuz tarihleri arasında Tayland'daki fabrikada üretimin durdurulacağını, ancak üretimin tekrar 28 Temmuz'da başlayıp başlamayacağından emin olamadıklarını dile getirdi. Şirket, 28 Temmuz'a kadar yeniden değerlendirme yapılacağını, sadece belirli şartlar yerine getirildiği takdirde üretime yeniden başlayabileceklerini belirtti. 

Kaynak : https://asia.nikkei.com/Business/Automobiles/Toyota-halts-factories-in-Thailand-as-COVID-hits-supply-chain
9
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
0
0
0
0