Transformers Serisinin Devam Filmi Hakkında Tüm Detaylar

57
6
5
4
3
Transformers filmi daha çok içerdiği senaryodan ziyade arabaların varlığı ve onların robota dönüşünü teknik olarak konu edindiği için insanların isteklerini de ortaya çıkaran önemli bir film oluyor. Daha önce bir depoda yer alan parçaların arasından doğan ve arızalı bir kamyon olarak karşımıza çıkan karakterimiz, son filmde acaba nasıl bir yola giriyor?

Transformers serisinde, ilk 5 filme kadar hikayeler birbirlerine bağlı şekilde ilerlemişti. Beşinci filmden sonra işler değişti, bağımsız filmler karşımıza çıkmaya başladı. Son filmlerin akibeti bu şekilde olduğu için, yedinci film için beklentiler de biraz daha ayrı bir macera üzerine kurulu diyebiliriz. Yapımcılar, şu anda Transformers serisi için sinematik bir evren kurulmaya çalışıyorlar

Bugüne kadar tüm karakterlerin bulunduğu bir film için yapılan duyurular, bir şekilde erteleme kararı ile karşımıza çıkıyor. Yapım şirketinin duyurularını takip edince, 2019 yılında vizyona girmesi beklenen Transformers 7 filmi için yeni bir takvim belirlendiğini görüyoruz. Filmin 2020 yılında vizyona gireceğine dair açıklamalar da cabası...

Transformers 7 vizyon tarihi:

transformers7

Aslında filmin vizyon tarihi başta 28 Temmuz 2020 şeklinde planlanmıştı. Tabii araya başka filmlerin girmesi filmin gecikmesini hızlandırdı ve anlık bir karar ile yayın tarihi takvimden silindi. O süre içerisinde aynı şirketin farklı filmlerine odaklanıldı. Bu yüzden de 2020 yılının sonlarında karakterlerimizi beyaz perdede görebileceğiz. Bu tarih her an 2021'e de sarkabilir. 

Transformers 7 neden ertelendi?

transformers

Robotların sürekli birbirleri ile dövüşmesini konu edinen film, bu kadar temel bir özet üzerine konumlandırılabilir. Tabii hikâyelerin devam etmesinden ziyade, yeni bir maceranın da bizi karşılaması gerekiyor. Bu yüzden yapımcılar bu filmde biraz daha farklı bir konu, farklı bir evren ve olay üzerinden ilerlemek istiyor.

Haliyle film için de ciddi bir masa başı çalışması gerekiyor ve bunu başarmak, geniş bir çabaya ihtiyaç var gibi. Belki de filmin ertelenmesindeki en büyük sır budur. Çünkü teknik olarak filmin yetişmemesi için pek bir sebep görünmüyor. Teknoloji odaklı bir üretim olduğundan dolayı, işlerin çoğu post production aşamasına kalmış görünüyor.

O yüzden yetiştirmeme durumu da buradan çıkmış olabilir. Tabi şu sıralar filmle ilgili sessizlikler sürdüğü için net bir duyuru yok. Yaşanan olaylar her an yeni bir sürprize hazır olmamız gerektiğini de gösteriyor. 

Transformers 7 savaşan dev robotlardan başka ne anlatacak?

transformers7

Genellikle baş karakterimiz Bumblebee’nin üzerinden giden hikâyede bu kez Bumbleebee’nin geçmişine odaklanacağız. Zaten daha önce vizyona giren ilk Bumblebee filmi, bu konuda bir başlangıç yapmıştı.  Transformers'ın 6. filminde bir kurtarma operasyonu düzenlenmişti ve güçlenen ekip, kendini çok daha aksiyon dolu bir maceraya girmişlerdi.

Şimdi de sadece eski bir hikayeden yola çıkılarak, çok daha güçlü bir dokunuş sağlanabilir. Çünkü şirket, bazı duyurularında tabiri caizse spoiler vermişti.  Karakterlerin özel hayatına odaklanılacak bir yeni bölüm bizleri bekliyor diyebiliriz. Oldukça çok seveni Transformers serisi içi geçmişe odaklanmak gayet güzel olacaktır. Zira hikayenin daha çok derinliğe ihtiyacı olduğu aşikar.

transformers7

Transformers 7 filminin karakterleri kimler olacak?

  • Bonecrusher
  • Megatron
  • Optimus Prime 

Karakterlerin bu derdini en iyi şekilde bizlere anlatan ve hikayeleri çok daha etkin bir büyüklüğe ulaştıran konu işleyiş biçimi, beyaz perdede gerçek bir sinema severin en güzel sahnelerini canlandırıyor. Filmin geçmişe dair konusuna bakacak olursak, karakterlerin distopik bir dünyada ilerlediğini ve karşımıza belirli çözümler çıkardığını görebiliriz. 

Transformers 7 için şimdilik sadece hayran yapımı fragmanlar var:

Transformers 7 hakkında detaylar netleştikçe sizleri bu başlık altında bilgilendirmeye devam edeceğiz, takipte kalın.

57
6
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
57
6
5
4
3