Twitter, COVID-19 Kurallarını Kaldırdı: İsteyen Kafasına Göre Yalan Yanlış Bilgi Paylaşabilecek!

14
11
0
0
0
Twitter, 2020 yılında COVID-19 dezenformasyonuna karşı getirdiği politikalarında değişikliğe gittiğini açıkladı. Buna göre platform, artık pandemi hakkında yanlış bilgi yayan içerik ve hesaplara karşı işlem uygulamayacak.

2020 yılında başlayan COVID-19 pandemisi, tüm dünyayı etkisine almayı başararak korkunç bir dönemden geçmemize neden olmuştu. Etkileri hâlen tam olarak bitmeyen bu süreç, gerçek hayatta olduğu kadar internet ortamlarında da bazı olumsuz durumların ortaya çıkmasını sağlamıştı. Öyle ki milyarlarca insan tarafından kullanılan sosyal medya platformları, hastalık ve aşılar hakkında yanlış bilgilerle dolup taşmıştı.

Bu konuda eleştirilenlerden biri de Twitter’dı. Teknoloji devi, pandemide yanlış bilgi yayılmasının önüne geçmek için tıpkı diğer platformlar gibi bazı adımlar atmış ve yeni politikalarını tanıtmıştı. 2020’de tanıtılan bu politikalar, COVID hakkında dezenformasyon içeren içeriklerin işaretlenmesini veya kaldırılmasını sağlıyordu. Ancak şimdi yapılan bir güncelleme, yakın zamanda Elon Musk yönetimine geçen platformun bu konuda değişikliklere gittiğini gösterdi.

Twitter, artık COVID-19 hakkında yanlış bilgi içeren gönderileri kaldırmayacak

Twitter, yeni bir duyuru yapmak yerine konu hakkındaki bir sayfasında güncelleme yayınlayarak COVID-19 politikalarının değiştirdiğini duyurdu. Platformun, değişikliğin 23 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdiğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “23 Kasım 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Twitter artık COVID-19 yanıltıcı bilgi politikasını uygulamayacaktır.”

Platformun yaptığı bu değişiklik, artık COVID-19 hakkında yanlış bilgi içeren paylaşımlara ve bunları paylaşan hesaplara karşı bir işlem yapılmayacağını ortaya koyuyor. Twitter’ın bu hamlesi, Elon Musk’ın platformdaki banlanmış hesapları geri getirmeye başlayacağını duyurmasının ardından geldi. Elde edilen veriler de ünlü girişimcinin, yasayı çiğnememiş ve korkunç derecede spam yapmamış 62.000 hesabı geri getirebileceğini gösterdi. Musk’ın, COVID dezenformasyonu yaydığı gerekçesiyle askıya alınan 11,230 hesabı geri getirip getirmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Twitter, COVID politikasıyla 2020’den bu yana 100.000’den fazla içeriği kaldırırken 11.230 hesabı askıya almıştı

Twitter, 2020 yılında yürürlüğe soktuğu dezenformasyon politikalarıyla COVID ve aşılar hakkındaki yanıltıcı bilgiler içeren içeriklere işlem uyguladı. Şirket ayrıca bu süreçte sürekli olarak kuralları çiğneyen hesapları da kalıcı olarak askıya aldı. Platform tarafından paylaşılan veriler de Ocak 2020’den bu yana toplam 11.230 hesabın askıya alındığını, 100.000 civarında içeriğin kaldırıldığını ortaya koydu.

Kaynak : https://transparency.twitter.com/en/reports/covid19.html#2021-jul-dec
14
11
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
11
0
0
0