Twitter, Gönderi Zamanlama Özelliğini Test Etmeye Başladı

1
1
1
1
0
Twitter'a içerik oluşturucu ve düzenli paylaşım yapan kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir özellik geliyor. Bu özellik kapsamında kullanıcılar, tweetlerini zamanlayarak paylaşabilecekler. Özellik şu sıralar, sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediliyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter, platformun daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için hem mobil hem de masaüstü sürüm üzerinde bazı çalışmalar yapıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde de Twitter kullanıcılarının hizmetine yeni özellikler sunuluyor. Şimdi ise platformun masaüstü sürümüne, yeni bir özellik ekleniyor.

Twitter geliştirici ekibinin üzerinde çalıştığı yeni özellik, şu an için sadece sınırlı sayıdaki şanslı kullanıcılar tarafından deneyimleniyor. Ancak ilerleyen dönemlerde bu özellik, tüm Twitter kullanıcıların hizmetine sunulacak. Hizmete sunulacak bu özellik kapsamında Twitter kullanıcıları, masaüstü sürümden göndermek istedikleri tweetleri zamanlayabilecekler. Bu etkili özellik şu şekilde kullanılabilecek;

Özelliğin kullanımı fazlasıyla kolay. Twitter'ın masaüstü internet sitesi üzerinde hazırladığınız bir tweeti, hemen alt kısımda bulunan bir menü aracılığıyla zamanlıyorsunuz. Belirlediğiniz an geldiğinde de içeriğiniz otomatik olarak paylaşılıyor. Bu özellik, günlük kullanıcılar için çok ihtiyaç duyulmayacak gibi görünse de, düzenli tweet atan hesaplara fazlasıyla yardımcı olacak gibi görünüyor.

Aslına bakacak olursak Twitter'ın "TweetDeck" uygulamasında bu özellik zaten bulunuyordu. Ancak bundan sonra kullanıcılar, TweetDeck'i zamanlama işlemi için kullanmaya gerek duymayacaklar. Çünkü bu özellik zaten doğrudan Twitter üzerinden kullanılabilecek. Bu durum, TweetDeck'in işlevselliğini azaltacak gibi görünüyor ve hatta Twitter belki de TweetDeck'in fişini çekmek için bu hamleyi yapmış olabilir. Ancak konuyla ilgili belirsizlik sürüyor.

Twitter

Twitter, yeni özelliğini kullanıcılarla birlikte test etmeye başladı ancak bu özelliğin detayları şu an için yok. Ayrıca bu özelliğin Twitter'ın Android ve iOS platformlarına gelip gelmeyeceği, gelecekse bile ne zaman sunulacağı gibi detaylar da bilinmiyor. Twitter'ın konuyla ilgili yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/twitter-tests-new-schedule-feature-on-desktop/
1
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
1
0