T-World Adında Türk Süper Kahraman Sinematik Evreni Geliyor

148
24
13
9
1
Marvel ve DC sinematik evrenleri, geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde adeta sinemaya yeni bir boyut kazandırdı. Süper kahramanları konu alan bu evrenlere şimdi bir yenisi daha ekleniyor. Bu yeni süper kahraman sinematik evreni tamamen yerli ve milli bir evren olacak

T World Entertainment and Production adında bir Türk yapım şirketi, T World adı altında Türk süper kahramanlardan meydana gelen bir sinematik evrenin hazırlık sürecinde olduğunu sinema severlere duyurdu. Bu evrene ait sinema filmleri, diziler, video oyunları, çizgi romanlar ve kitaplar yayınlanacak. Bu yayınlardaki süper kahramanlar ise Türkiye’den gelecek.

Yapım şirketi, bu evrene ait halihazırda iki film ve üç dizi çekmeyi planlıyor. Buna ek olarak yapım şirketi, T World evreninde geçen ilk televizyon dizisi Altay’ı da duyurdu. Dizi, Altay adında diziyle aynı ismi paylaşan bir Türk süper kahramanı konu alacak. Dizinin ilk fragmanı gelecek sene Cannes’te, MIPTV adında bir dizi ve içerik fuarında gösterime sunulacak.

Altay dizisinin yönetmeni Bobby Roth olacak

türk süper kahraman

Altay dizisinin ilk bölümünün yönetmen koltuğunda ise Prison Break, Lost, Agents of S.H.I.E.L.D., Grey’s Anatomy ve Kalbimin Sırları adlı Türk dizisinde yönetmenlik yapmış olan Bobby Roth yer alacak. T World sinematik evreninin Altay dizisinde yer alacak diğer karakterler arasında Su, Nymp, Rumi, Nazar ve İkizler de bulunuyor.

T World Entertainment and Productions kuruluşunun başında yer alan Bülent Turgut, T World evreni hakkında açıklamalarda bulundu. Turgut, İslam her ne kadar kültürümüzün bir parçası olsa da karakterlerin hikayeleri yalnızca Müslümanlardan oluşmayacak. Bu evrende Rus ve Yahudi karakterlerin de yer almasını planlıyoruz. Türkiye’nin ve bu benzersiz bölgenin zenginliklerini yansıtmak adına mitolojimizin ve karakterlerimizin çeşitliliğinden yararlanacağız. Farklı kültürlerden, inançlardan ve halklardan bir araya gelmiş bir konumda bulunuyoruz. Sinematik evrenimizde de bunu yansıtmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bülent Turgut, bu yerli ve milli sinematik evrenini Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’da yaşayan sinema severlerle buluşturmayı hedefliyor. T World yapımlarının Netflix, Amazon, Hulu ve Apple TV+ gibi yayın kuruluşları aracılığıyla da ABD’deki seyircilerle buluşması hedefleniyor.

Kaynak : https://playtusu.com/haber/2019/12/turkiyenin-de-artik-bir-super-kahraman-sinematik-evreni-olacak/
148
24
13
9
1
Emoji İle Tepki Ver
148
24
13
9
1