Ubisoft, Oyunlarını Stadia'ya Getirmenin Maliyetinin Düşük Olduğunu Açıkladı

14
3
2
2
2
Stadia ile projenin erken aşamalarında iş birliği yapan Ubisoft, kütüphanesinin tamamını Stadia'ya aktaracak. Şirketin CEO'su ise bu aktarımın maliyetinin çok da fazla olmayacağını söyledi.

Bu haftanın başında Ubisoft, tüm kütüphanesinin abonelik servisi Uplay+’ta yer alacağını söylemişti. Şirket, ayrıca Uplay+’ı Stadia kullanıcılarına da sunmayı planlıyor. Tabii bu, ücretli abonelik sistemine sahip olan Stadia’nın içerisinde başka bir ücretli abonelik servisi olacağı anlamına geliyor.

Oyunların, bulut sunucularındaki üst segment oyun bilgisayarlarında çalışıyor olması, port maliyetlerinin minimuma çekileceğini düşündürüyor olacak ki Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, yaptığı konuşmada Stadia’ya yapılacak yatırımların iyi göründüğünü dile getirdi.

google stadia

Stadia’da çalışacak olan oyunların çok da pahalı olmayacağını söyleyen Guillemot, “Şu an iş kolumuzun bir parçası ve kârlılığımızı korumak için Stadia ile iyi bir ilişkimiz var” ifadelerini kullandı. Şirketin mali işler müdürü Frederick Duguet ise “Platform komisyonunda Google’ın söz sahibi olmasına izin vereceğiz. Şu an için söyleyebileceğimiz tek şey, finansal dengenin bizim için önemli olduğu” dedi.

Maliyetlerle ilgili detaylı bilgiler verilmese de Guillemot, sadece şu an çıkan oyunlara düşük maliyet uygulanacağını söyledi. Guillemot’un işaret ettiği gelecekteki “2.0 türü oyunlar”, daha çok çalışma gerektirecek ve bu da port maliyetlerini artıracak.

Ubisoft, Assassin’s Creed Odyssey ile Stadia’nın beta testlerine katılmıştı. Dolayısıyla şirketin elinde optimizasyon ayarları hâlihazırda bulunuyor. Yani kütüphanenin geri kalanını da Stadia’ya aktarmak çok da zor olmayacaktır.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/81042-ubisoft-making-games-stadia-ready-does-not-cost.html
14
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
2
2