Koronavirüs Aşısını Bulan BioNTech CEO'su Uğur Şahin: Aşının Salgını Bitireceğinden Eminim

107
17
12
5
5
2008'da eşi ile Almanya'da kurdukları BioNTech isimli şirketle Pfizer'in koronavirüs aşısında önemli bir rol üstlenen Prof. Dr. Uğur Şahin, salgının geleceği hakkında umut verici açıklamalarda bulundu.

Pfizer, geçtiğimiz günlerde geliştirilen koronavirüs aşısının %90 oranında başarıya ulaştığını açıklamıştı. Ardından tüm dünya, bu aşıdaki en önemli rolün Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin kurduğu şirket BioNTech'e ait olduğunu öğrendi. Dünya basınının konuştuğu çift, aşı haberinden sonra şirketlerinin 25 milyar dolar değere ulaşması ile Almanya'nın en zengin 100 insanı arasına girmişti

Aşı haberinin ardından BBC'ye açıklamalarda bunun Prof. Dr. Uğur Şahin, Sağlık Bakanlığı ile temasta olduklarını, gerekli protokol sağlanırsa 2021'in ilk 3 ayı içerisinde Türkiye'nin ihtiyacı kadar aşıyı gönderebileceklerini de açıklamıştı.

"Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet"

uğur şahin özlem türeci

İngiliz The Guardian'a konuşan Prof. Şahin, "Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlanması büyük bir etki yaratacaktır” dedi.

Şahin, daha önce BBC ile gerçekleştirdiği bir röportaj da da aşının virüse birden fazla şekilde saldırdığını belirterek, “Covid-19’un hücrelerimize girişini engelliyor. Ama virüs bir şekilde girmiş bile olsa, o zaman da hücreleri virüsün kafasına vurup ortadan kaldırıyor. Bağışıklık sistemini bu iki savunma hareketini yapacak şekilde çok iyi eğittik. Artık biliyoruz ki virüs bu mekanizmalara karşı kendisini savunamaz” açıklamasında bulunmuştu.

Prof. Dr. Uğur Şahin'in bahsettiği Pfizer aşısı, 2 doz olarak uygulanıyor. 2021 yılı içerisinde 1,5 milyar doz üretilerek dünyanın farklı bölgelerinde dağıtılması bekleniyor. Aşının fiyatı ise 19,5 dolar.

Kaynak : https://www.theguardian.com/world/2020/nov/12/scientist-behind-biontech-pfizer-coronavirus-vaccine-says-it-can-end-pandemic
107
17
12
5
5
Emoji İle Tepki Ver
107
17
12
5
5