WhatsApp’ı Daha Güvenli Kullanmak İçin Uygulayabileceğiniz 5 Önemli İpucu

60
12
10
10
9
Eskilerde sıkça kullandığımız SMS mesajlarının yerini şimdilerde WhatsApp iletileri aldı. Bu nokta hemen hepimiz iletişimimizi bu ağ üzerinden sağlıyoruz. Peki ya bu uygulamayı nasıl daha güvenli ve daha gizli bir hale getirebiliriz?

Günün büyük bir çoğunluğunda elimizde olan akıllı telefonlarımız, çeşitli uygulamalar ve sosyal medya siteleri ile zenginleşiyor. Ancak binlerce uygulamanın bulunduğu uygulama marketlerinde bazı şanslı uygulamalar, dünyaca ünlü bir hale gelebiliyor. Bunlardan bir tanesi olan WhatsApp, aslında siz daha güvenli bir deneyim yaşayabilin diye bünyesinde çeşitli detaylar barındırıyor. Bu özelliklerden bazıları hepimiz tarafından bilinse de birazdan sizlere bahsedeceğimiz ipuçları, diğerlerine göre daha kuytuda kalmış diyebiliriz.

1. Konumunuzu Paylaşıp, Paylaşmadığınıza Dikkat Edin

 

WhatsApp, konumunuzu kişileriniz ile paylaşmanızı sağlar. Sohbet sırasında eğer isterseniz, karşınızdaki kişiye konum gönderebilirsiniz. Bu kısa vadede size yararlı gibi görünmüş olsa da istemeden uzun bir süre konumunuzu bir başkası ile paylaşıyor olabilirsiniz. Neyse ki WhatsApp bunu kontrol etmek için size bir özellik sunuyor. Android cihazınızda; Ayarlar->Hesap->Gizlilik->Mevcut Konum seçeneklerini takip ederek göreceğiniz konum bilginizi, bu sekmeden paylaşmayı durdurabilirsiniz. Bu noktada size tavsiyemiz, gerekli olmadıkça konum bilginizi göndermemeniz yönünde.

2. WhatsApp’ı Uçak Modunda Kullanın

Birçoğumuz, cihazımızı uçak moduna aldığımızda hiçbir internet gerektiren uygulamayı kullanamayacağımızı düşünürüz. Ancak işin özü tam olarak öyle değildir. Birçok farklı görev işin işlevsel olan bu özellik, WhatsApp’da da önemli bir göreve sahip. Örneğin bir kişiden mesaj aldınız ve okumak için can atıyorsunuz. Fakat mesajın okunmuş olduğunu da karşı taraf görsün istemiyorsunuz. Bu anda devreye uçak modu giriyor.

Mavi tik ve son görülme detaylarına takılmamak için cihazınızı uçak moduna alın. Sonrasında WhatsApp’ı açın ve mesajı dilediğiniz gibi okuyun. Ardından WhatsApp’dan çıkın. Bu sayede, son görülmeniz güncellenmeyecek ve mesajı gizlice okuyabileceksiniz.

3. Hassas Konuşmalarınız İçin Sohbetinizin Şifrelenmiş Olduğundan Emin Olun

WhatsApp, tüm sohbetleri varsayılan olarak şifreler ancak eğer önemli bir konuşma yapmayı düşünüyorsanız, bunun kimse tarafından görülmeyeceği konusunda emin olmalısınız. Öte yandan konuşmanız da karşı tarafa herhangi bir şifre veya kimlik bilgisi verecekseniz de şifrelemeyi kullanmanızda yarar var. Bu yöntemi uygulamak için kişi ile görüşmeye başlayın. Sonrasında sohbet penceresinden kişinin adına dokunun ve ardından ‘Şifreleme’ seçeneğine tıklayın. Karşınıza QR kodu ve bir düzine rakam çıkacaktır. Bu sayede ister karşınızdakinin QR kodunu taratırsınız, isterseniz de manuel olarak doğrulayabilirsiniz.

4. İki Adımlı Doğrulamayı Etkinleştirin

WhatsApp kullanırken dikkat edebileceğiniz bir diğer önemli noktada 2FA olarak bilinen iki adımlı doğrulamadır. Bu sekme sayesinde kendinize akılda kalıcı bir şifre belirleyebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, oluşturduğunuz 6 basamaklı PIN’i unutmamanız gerektiğidir. Menü->Ayarlar->Hesap->İki adımlı doğrulama->Etkinleştir seçeneklerini takip ederek kullanabileceğiniz özellik, sizden ara ara şifrenizi doğrulamanızı isteyecektir. Bu özelliğin asıl amacı, başka birisinin sizin adınıza WhatsApp kullanmasını engellemektir. İki adımlı doğrulama için WhatsApp’ın en iyi özelliklerinden biri diyebiliriz.

5. Güvenlik Bildirimlerini Açın

Yeni bir telefondan veya bilgisayardan WhasApp hesabınıza eriştiğinizde, sohbete katılan her iki cihazda da yeni bir güvenlik kodu oluşturulur. Eğer güvenlik bildirimini aktif ederseniz, bu şifre değiştiğinde size bildirim gönderilir. Gelen bildirim üzerine, güvenliğinizi sağlamak adına çeşitli önlemler alabilirsiniz. WhatsApp->Ayarlar->Hesap->Güvenlik->Güvenlik bildirimleri göster adımlarını takip ederek ulaşacağınız özellik, zaman zaman işinize yarayacaktır.

Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/whatsapp-privacy-tips/
60
12
10
10
9
Emoji İle Tepki Ver
60
12
10
10
9