1
1
0
0
0

Xiaomi, 2020'nin başlarında yeni oyuncu telefonu Black Shark 3'ü tanıtmıştı. Çok da kısa sayılmayacak bir aranın ardından geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa sunulan telefon, özellikle soğutucu ve oyun kolu gibi tasarım detaylarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Biz de telefonun hem performansını hem de tasarım ve aksesuar detaylarını daha yakından inceleyebilmek ve sizinle paylaşmak için Black Shark 3'ü her yönüyle mercek altına aldık. Aslında telefon piyasasının güncel fiyat çizgisini düşündüğümüzde çok da yüksek olmasa da ister istemez 'o fiyata bilgisayar alınır' dedirten fiyatını da değerlendirdik.

Black Shark 3 kullanıcılarına neler sunuyor?

xiaomi black shark 3

Black Shark 3, ülkemizde yeni satışa sunulmuş olsa da 2020'de tanıtılan bir telefon ve haliyle geçtiğimiz yılın amiral gemilerinde bulunan Snapdragon 865+ işlemci yongası ile geliyor. Tabii ki bu yonganın performansı günümüzdeki standartlardan geri kalmış değil ancak bolca para vereceğimiz ve oyunculara özel bir telefonda haliyle hep en güncel ve en yüksek donanım beklentisine giriyoruz. Yine de bu ufak nota rağmen işlemcinin performans anlamında sizi yarı yolda bırakmayacağını söyleyebiliriz.

Telefonun ekranına baktığımızda ise çentik bulundurmayan, 90 Hz yenileme hızına sahip 6,67 inç'lik  FHD AMOLED ekran karşımıza çıkıyor. Günümüzde artık 120 Hz akıllı telefonların piyasadaki yerini aldığını düşünürsek, 90 Hz'lik yenileme hızı da bu anlamda özellikle de bir oyuncu telefonu için biraz geride kalmış oluyor. 

Tasarım anlamında oldukça 'kaba' bir tutuş hissine sahip olan Black Shark 3, tek elle kullanımda ufak zorluklar çıkarabilecek bir yapıya sahip. Tabii ki bir oyuncu telefonu olarak tasarlandığını düşünürsek tek elle kullanım bu noktada muhtemelen çok da önem verilmemiş bir detay olabilir. Bunun dışında telefonun arka kısmında yer alan led ışıklı tasarım detayları ve telefonda yer alan soğutucular, elde tutulan cihazın bir oyuncu telefonu olduğu hissini güçlendiriyor.

4720 mAh batarya ile gelen Black Shark 3, günlük kullanımla bir günü rahatlıkla çıkaracak bir performans sergiliyor. 64 MP'lik bir ana kamera ile gelen telefon, aynı zamanda makro lens olarak da kullanılabilen bir ultra geniş açılı lense sahip. Telefonun diğer tüm özelliklerine ve performansına yakından göz atmak isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0