Xiaomi, Çentikli Ekranları Kafaya Aldığı Yeni Reklam Filmlerini Yayınladı

53
11
3
3
1
Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, Mi 9T modeli için göndermeli bir reklam çalışması yaptı. Hazırlanan reklam videolarında çentiklerin ekran üzerinde ne kadar saçma durabileceğine dair mesajlar verildi.

Akıllı telefon sektörü son zamanlarda ciddi bir değişim içinde. Akıllı telefon üreticileri ve kullanıcılar, telefonlarında mümkün olan en geniş alana sahip olan ekranları kullanmak istiyorlar. Bu hem oyun oynarken hem de video izlerken avantaj sağlıyor. Bu durumun farkında olan akıllı telefon üreticileri de bu konuyu derinlemesine incelediler. İlk etapta akıllı telefonlarda bulunan ön kamera bölmesi küçültülmeye çalışıldı. Bu konuda Samsung başta olmak üzere pek çok şirket, ya ekranı delmeyi tercih ettiler ya da ekranın üst kısmına bir çentik koydular. Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi ve OnePlus gibi şirketlerse bu konuya farklı bir açıdan baktı. Ekran üzerinde bir kamera bulundurmak istemeyen akıllı telefon üreticileri, açılır bir platformdan oluşan bir ön kamera sistemi kullandılar. Bu da teknolojiyi takip eden kişi ve kurumların göz hapsine takıldı. Hatta YouTube ekibimiz, bu teknolojinin ne olduğunu anlamak için bir inceleme videosu da yaptı. İşte o video;

Xiaomi, geçtiğimiz hafta yeni akıllı telefon modeli Mi 9T'yi duyurdu. Bu telefonda da ekran üzerinde herhangi bir kamera ya da sensör bulunmuyordu. Bunun yerine açılır bir kamera sistemi kullanmışlardı. Şirket, ciddi anlamda güvendiği bu modeli ile ilgili tanıtım videoları da hazırladı. Hazırlanan bu videoda ekran üzerinde bulunan çentiklerle dalga geçiliyordu. Gelin bu eğlenceli videolara yakından göz atalım.

İlk video bir kuaförde geçiyordu. Çentiklerin ne kadar saçma olabileceği konusu, dış görünüşümüz için fazlasıyla önemli olan saçlarımızı konu edinmişti.

İkinci video ise bir diş muayenesi sırasında oluşturulmuştu. Diş hekimi elinde bulundurduğu tükürük emiciyle hastasının yüzünü temizliyordu.

Xiaomi'nin son videosu ise makyaj temalıydı. Çentikler, rujun dudaklar dışında sürüldüğü yerler gibi gösteriliyordu.

Bu videoların paylaşılmasıyla birlikte Xiaomi, aslında yeni bir tartışmayı da başlatmış oldu. Peki sizin çentikli ya da delik ekranlarla ilgili düşünceleriniz nedir? Xiaomi bu reklam çalışmasında ne kadar haklı? Düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_makes_fun_of_notches_in_new_series_of_promo_videos-news-37621.php
53
11
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
53
11
3
3
1