Xiaomi, Güncelleme Sonrası Dokunmatik Ekran Sorunu Yaşayan Poco F1'leri Geri Çağırıyor

11
9
7
3
3
Yayınlanan güncellemeler bazı durumlarda hataları da beraberinde getirebiliyor. Xiaomi'nin en çok satan amiral gemisi katili telefonu Poco F1 de ne yazık ki tam da bu sorunla karşı karşıya kaldı.

10 yıldan daha da uzun bir süre önce günlük hayatımıza dâhil olan dokunmatik ekranlar, özellikle mobil cihazların kullanımında büyük rol oynuyor. Bu ekran teknolojisi sayesinde akıllı telefonlarımız aracılığıyla her an her bilgiye kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyoruz.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 29 Ağustos 2018 tarihinde fiyat/performans odaklı akıllı telefonu Poco F1'i duyurmuştu. Tanıtımı yapıldıktan sonra uzun bir süre gündemde kalan Poco F1, ön siparişe açıldıktan sadece saniyeler sonra stokunu tüketmişti.

Poco F1

Geçtiğimiz haftalar içerisinde bütçe akıllı telefonu Poco F1 için yazılım güncellemesi yapan Xiaomi, bu güncelleme ile birçok hatayı gidermiş ve performansta da iyileştirme sağlamıştı. Bazı kullanıcıların dokunmatik ekran ile ilgili sorunlar yaşadığını bildirmelerinin ardından Çinli sektör devi, bu sorunu yaşayan kullanıcıların cihazlarını test etme amacıyla geri çağırıyor.

Geri çağırma programının başladığını ise şirketin Pocophone departmanının başında bulunan Alvin Tse, resmi Twitter hesabından paylaştığı bir gönderi ile kamuoyuna duyurdu. Bu gönderide Xiaomi'nin ekranında donma, kendi kendine dokunma ve basılı kalma hataları bulunan Poco F1'leri geri çağırdığını söyledi.

Poco F1

Hata oluşan cihazları test edip buna uygun bir çözüm üretmek isteyen Xiaomi'nin hatalı cihazları yenileriyle değiştirebileceği düşünülüyor. Oluşan hatanın ardından şirketin gösterdiği ilginin bu yıl tanıtılması beklenen Poco F2 akıllı telefonunu satın alacak kullanıcılar için olumlu bir etken olması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/12/xiaomi-is-calling-poco-f1-users-with-touch-issues-to-return-their-models-perhaps-for-a-swap/
11
9
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
11
9
7
3
3