Xiaomi Mi Note 10 Pro'nun Kamerasının Mükemmelliğini Gösteren DxOmark Puanı

88
13
4
3
2
Xiaomi'nin kısa bir süre önce tanıttığı yeni akıllı telefonu Mi Note 10 Pro'nun kamera performansı belli oldu. DxOmark tarafından yapılan testler, Xiaomi'nin yeni akıllı telefonunun mükemmel bir kamerası olduğunu gözler önüne seriyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geçtiğimiz saatlerde yeni akıllı telefonu "Mi CC9 Pro"yu (Mi Note 10) tanıttı. 108 megapiksel çözünürlüğünde ana kamerası olan bu telefon, kamuoyunun bir süredir takibindeydi ve şimdi, Xiaomi Mi CC9 Pro'nun gelişmiş versiyonu "Premium Edition"ın kamera performansı ortaya çıktı (Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, küresel pazarda Mi Note 10 Pro olarak yer alacak). Akıllı telefonların kameralarını çeşitli testlere sokan ve belirli bir puan veren DxOmark tarafından yapılan testler, Mi CC9 Pro Premium Edition'ın neler sunabileceğini gözler önüne seriyor.

Testin detaylı sonuçlarına geçmeden önce DxOmark'ın akıllı telefonlara nasıl testler uyguladığına bakalım. Bu oluşum, akıllı telefonları hem laboratuvar hem de doğal iç ve dış ortamlarda test ediyor. Testler sırasında telefonlar, 1.600'den fazla fotoğraf ve 2 saatten fazla da video çekimi yapıyor ve bu çekimlerin değerlendirilmesi sonucunda da ortaya, telefonun DxOmark puanı çıkıyor. Bugüne kadar yapılan testlerde alınan en yüksek puan Huawei Mate 30 Pro'ya aitti ve cihaz, 121 puan almayı başarmıştı.

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

DxOmark ekibi, Xiaomi'nin yeni akıllı telefonunun hemen her koşulda müthiş çekimler yaptığını ifade ediyor. Ancak nadiren de olsa telefonun kamera kalitesi bazı renk tonlarını vurgulama konusunda performans kaybı yaşıyor. Ancak her ne olursa olsun Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, tüketicilere benzersiz bir kamera deneyimi sunmayı başarıyor.

Xiaomi Mi Note 10 Pro kamera performansı

Xiaomi kamera performansı

Yukarıdaki görsel, Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın genel bir kamera performansını gösteriyor. Bu görselde tüm renklerin gerçek tonlarda yansıtıldığı ve herhangi bir bozulma olmadığı açıkça görülebiliyor. Ayrıca telefonun genel kamera kalitesi, renklerin doğallığını da bozmuyor ve gereksiz oynamalar da yapmıyor.

Xiaomi Mi Note 10 Pro'nun yüksek çözünürlüklü kamerasından bir yakınlaştırma örneği

Xiaomi Mi CC9 Pro

Yukarıda bir binanın uzaktan fotoğraflanmış olduğu açıkça görülebilir. Bu fotoğraf yakınlaştırıldığında ise görüntü kaybının mümkün olan en düşük seviyede kaldığı ve mesafe bu kadar uzakken bile sonucun mükemmel olduğu açıkça görülebiliyor. Görüntünün kalitesini her koşulda maksimum seviyede tutmayı başaran Xiaomi Mi CC9 Pro, uzak mesafelerdeki detayı bile mükemmel bir şekilde fotoğraflayabiliyor.

Xiaomi Mi Note 10 Pro gece modu fotoğrafı

Xiaomi kamera performansı

Yukarıdaki görsel, Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın gece çekimlerinde sunduğu performansı sergiliyor. Telefonun genel flaş performansı, pozlama yeteneği, detayları koruması ve görüntü kaybını neredeyse yok etmesi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın performansını gözler önüne seriyor. Ayrıca hareketli nesnelerin çekiminde de Xiaomi'nin herhangi bir sorun yaşamadığı açıkça görülebiliyor.

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, fotoğraflamada olduğu kadar video çekimlerinde de mükemmeli yaratabiliyor. Öyle ki video çekimlerinde renklerin dengesi bozulmuyor, sunulan görüntü yapaylık içermiyor ve netleme anlık olarak yapılabiliyor. Aslına bakacak olursak bu yetenekler, Xiaomi Mi CC9 Pro'nun bugüne kadarki en yüksek DxOmark video puanını almasını sağlıyor.

Xiaomi Mi Note 10 Pro video performansı:

Dilerseniz artık, Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın DxOmark ekibinden almış olduğu puanlara bakalım. Şöyle ki; Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu bugüne kadarki en yüksek video puanını almayı başardı. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın video performansı, DxOmark ekibinden 102 puan alıyor. Bugüne dek hiçbir akıllı telefon, bu puanı almayı başaramamıştı.

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın DxOmark'tan aldığı fotoğraf puanı ise 130. Bu puan, Huawei Mate 30 Pro'nun sadece 2 puan gerisinde kalıyor. Bu sonuçların genel ortalaması alındığında ise Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition'ın DxOmark puanının 121 olduğu anlaşılabiliyor. Benzer bir şekilde Huawei Mate 30 Pro'nun da genel kamera performansı 121 olarak açıklanmıştı. Böylelikle DxOmark'ın zirvesi, Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition tarafından paylaşılıyor.

Kaynak : https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-cc9-pro-premium-edition-camera-review/
88
13
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
88
13
4
3
2