Yandex’in Akıllı Asistanı Alisa'nin Türkçe Versiyonu Yayınlandı

64
6
5
4
2
Yandex, sesli yanıt sistemi Alisa’nın Türkçe hizmet vermeye başladığını açıkladı. Yandex’in sesli asistanı Alisa, Yandex Navigasyon’da insanlara yardımcı olmak için geliştirildi. Alisa, adres, mekan bilgisi ve rota oluşturmanın yanında hava durumu ve tarih hakkında da bilgi veriyor.

Yandex, Yandex Navigasyon’daki akıllı asistanı Alisa’yı Rusya’dan sonra Türkiye’de de kullanıcıların hizmetine sundu. Artık Türkçe hizmet verecek olan Alisa, birçok alanda insanlara yardımda bulanacak. Yandex’in sesli asistanı ile yer arama, rota oluşturma, trafik yoğunluğunu öğrenme, konum bilgisi gibi harita bilgilerinin yanı sıra hava durumu ve tarih gibi güncel bilgiler de öğrenilebilecek. 

Yandex’in Türkiye Müdürü olan Onur Karahayıt da Alisa’nın Türkçe olarak hizmete başlaması ile ilgili olarak bir açıklama gerçekleştirdi. Karahayıt, yaptığı açıklamada, 4.5 milyon insanın artık Yandex Navigasyonu kullandığını ve Akıllı Asistan Alisa atılımının ile bu yıl yaptıkları en önemli yenilik olduğunu açıkladı. Yandex Türkiye Müdürü yaptığı açıklamada, Alisa’nın Rusya’dan sonra Türkiye’de kullanılmasının, şirketin Türkiye’ye verdiği önemi gösterdiğini söyledi. 

Yandex Navigayon Alisa Türkçe

Yandex’in akıllı asistanı Alisa’ya ulaşmak için Yandex Navigasyonu açtıktan sonra “Alisa” diye seslenmeniz ya da uygulamanın ana ekranında bulunan mikrofon butonuna tıklamanız gerekiyor. 

Yandex’in Yapay Zeka ve Araştırma Direktörü Mikhail Bilenko da, Alisa’nın Türkiye’de hizmete başlaması ile ilgili olarak, “En güçlü makine öğrenme metotları kullanılarak geliştirilen Alisa’nın ikinci dilinin Türkçe olmasından dolayı da çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

64
6
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
64
6
5
4
2