Huawei, 2 Yıl İçinde ABD'ye Olan Bağlılığından Tamamen Kurtulacak

26
10
2
0
0
Çinli teknoloji devi, ABD hükümetinin yaptırımlarıyla baş etmeye çalışıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Huawei Fransa Genel Başkan Yardımcısı Zhang Minggang, Huawei'nin son hızla çalışmalarını sürdürdüğünü ve 2021 yılında ABD'ye ihtiyaçlarının kalmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları sonrasında ABD yönetimi, Huawei'yi karalisteye aldığını ve ABD merkezli şirketlerin, Huawei ile ticaret yapmalarını yasakladığını duyurdu. Pek çok şirket, yapılan açıklamalardan sonra Huawei ile bağını kesti ancak sonradan Amerika Birleşik Devletleri, geri adım atmaya karar verdi.

Huawei'nin geleceği ile ilgili belirsizlikler devam ederken şirketin Fransa Genel Müdür Yardımcısı Zhang Minggang, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Minggang'ın açıklamalarına göre Huawei, 2021 gibi erken bir tarihte ABD'den tamamen bağımsız olarak ticari yaşamını sürdürecek bir hale gelecek.

huawei

Verdiği bir röportajda ABD yönetiminin almış olduğu yaptırım kararını değerlendiren Minggang, Huawei'nin tüm bu zorluklardan daha da güçlenerek çıkacağını söyledi. Huawei'nin iştiraklerinden bir tanesi olan HiSilicon'un ABD'nin patentlerini kullanmayan işlemci ve diğer çiplerin üretimi için çalıştığını söyleyen Minggang, Android'in alternatifi olacak olan işletim sistemiyle ilgili çalışmaların da başarıyla sürdüğünü söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'in arasında yaşanan ticaret savaşlarının Huawei'yi vurduğunu hatırlatan Minggang, Huawei'nin gözlerden uzak bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Durum bu şekilde devam ederse 2021 yılına gelindiğinde Huawei'nin ABD'ye ihtiyacının kalmayacağını söyleyecen Minggang, tüm planlarının hazır olduğunu ve bu konuda yatırımlarına devam ettiklerini açıkladı. 

Huawei cephesinden gelen açıklamalar, dev şirketin ABD yaptırımlarına rağmen ayakta kalacağına inandıklarını gözler önüne seriyor. Her ne kadar şirket hala Android ile yoluna devam etmek istese bile Google'ın karşı çıkması halinde, kendi işletim sistemini kullanabilecek yapıya sahip. İlerleyen dönemlerde Huawei'nin hangi hamleleri yapacağını ve bu yaptırım kararından kimin zarar göreceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/07/16/huawei-announces-independence-from-us-technologies-in-2021/
26
10
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
10
2
0
0