Yeni Tesla Model S Tek Şarjla İzmir’den Ankara’ya Gidebiliyor

31
15
2
2
1
Tesla’dan gelen açıklamaya göre Model S ve Model X’in tek şarjla kat edebilecekleri mesafe arttı.

Elektrikli otomobillerle ilgili olarak en çok konuşulan konulardan bir tanesi araçların menzili. Bu otomobilleri almayı düşünenlerin baktığı önemli kıstaslardan biri de tek şarjla ne kadar yol kat edebildikleri. Tesla, yaptığı duyuruda yeni Model S ve Model X’lerin tek şarjda aldıkları yolun arttırıldığını açıkladı. Yeni Model S’in menzili neredeyse 600 kilometreye ulaşırken Model X’in menzili ise 523 kilometreye çıktı. Yani yeni Tesla Model S, 591 kilometrelik İzmir-Ankara yolunu tek şarjda gidebiliyor.

Yenilenen batarya paketinin Tesla’nın var olan 100 kWh bataryalarının arasında en uzun mesafe gidebileni olduğu açıklandı. Firma açıklamasında, ayrıca aracın uyum sağlayabilen yeni süspansiyon sistemini de açıkladı. Süspansiyon sistemi, Ludicrous Mode adı verilen moda yükseltildi.

Her iki model de artık en yeni sürüş birimi teknolojisine sahip. Tesla aracın motoru, elektronik aksamı ve gelişmiş süspansiyonuna ek olarak soğutma, vites tasarımı gibi alanlardaki başarısı sayesinde %93’ün üstünde bir verimlilik oranına sahip olduğunu söylüyor.

Tesla ayrıca V3 ve V2 Supercharger şarjların daha hızlı şarj işlemi gerçekleştireceğini söyledi. Bunlardan ilki 200 kW ikincisi ise 145 kW şarj hızına sahip.

Tesla’nın yeni süspansiyonu aracın daha yere yakın olmasını ve daha verimli çalışmasını sağlıyor. Yeniden Tesla almayı düşünen eski müşterileri Ludicrous Mode geliştirmesini ücretsiz olarak alabilecek. Bu özelliğin fiyatı 20,000 dolar olarak biliniyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/04/23/a-new-tesla-model-s-or-x-can-now-drive-from-los-angeles-to-san-francisco-on-a-single-charge/
31
15
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
31
15
2
2
1