Yerli Otomobil Fabrikasının Kurulacağı Yer Belli Oldu

188
70
27
7
5
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobil üretim üssünün adresi sonunda belli oldu. TOGG, Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde bir fabrika kuracak ve yerli otomobilin üretimine burada başlayacak.

2018 senesinde toplanan ve ülkenin dört bir yanında heyecan fırtınası yaratan yerli otomobil projesinin öncüsü Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobili üreteceği üssün adresini belirledi. TOGG, yerli otomobilin üretimi için Gebze Kocaeli’de bulunan Bilişim Vadisi’nde bir fabrika kuracak. Fabrika yatırımı için bir süredir Bilişim Vadisi’nin yanındaki arazilerde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Fabrikanın Bilişim Vadisi’nde kurulmasının en büyük sebeplerinden biri olarak yan sanayi firmalara olan yakınlık gösteriliyor. TOGG Başkanı Gürcan Karakaş, daha önce yaptığı bir açıklamada fabrika yeri için yan sanayiye yakın olmak istediklerini belirtmişti. Yan sanayi firmalarını bir araya toplayan TOSB Otomotiv Yan Sanayi Bölgesi, Bilişim Vadisi’nin yanı başında bulunuyor. Türkiye’nin otomotiv sanayisinin kalbinin attığı Bursa da Osmangazi Köprüsü sayesinde Bilişim Vadisi’ne bağlanıyor.

TOGG, 2021 yılında seri üretime başlamayı planlıyor:

Yerli Otomobil

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, 2021 yılında seri üretime başlamayı planlıyor. 2022’nin ilk yarısında yerli otomobili yollara çıkarmayı hedefleyen TOGG, satışa sunulacak ilk aracın yüzde 100 elektrikli bir C-SUV modeli olacağını da belirtiyor. Ekibin programına göre 2030 senesine kadar üretilen model sayısının 5’e ulaşması planlanıyor. Bunun yanı sıra o tarihe kadar geçen süre içerisinde de mevcut 3 modelin yeni versiyonlarının üretimi gerçekleştirilecek.

TOGG’nin ilk yerli otomobili bir C-SUV modeli olarak üretmesinin sebebi ise yerli otomobil projesi ilk başladığında yapılan bir araştırma. TOGG, projeye başladığı zaman Türkiye genelinde bir araştırma yapmıştı ve bu araştırma sonucunda C segmentinde bir SUV araca talebin yüksek olduğu anlaşılmıştı. Aracın iç ve dış tasarımında ise müşterilerin belirttikleri ihtiyaç ve beklentiler dikkate alındı.

Yerli otomobilin Türkiye’nin beğenisine sunulmasına ise günler kaldı. TOGG, yerli aracın yürüyen prototipini önümüzdeki ay göstermeyi planlıyor. Yani aralık ayında düzenlenecek olan bir toplantıda yerli aracın prototipi görücüye çıkacak. Tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması ve yerli otomobilin prototipini kullanması bekleniyor.

Kaynak : https://www.haberler.com/geri-sayim-basladi-yerli-otomobil-gebze-de-12628711-haberi/
188
70
27
7
5
Emoji İle Tepki Ver
188
70
27
7
5