Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Galadriel'in Gençliğini Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu

12
1
1
1
0
Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisi ile bugüne kadar televizyon için yapılmış en büyük projeye imza atmak istiyor. Seriye dair şu ana kadar pek çok şey duymamıza rağmen çok azı doğrulandı. Bugün edinilen yeni bilgiye göre ise Galadriel’in gençliğini Morfydd Clark canlandıracak.

Sinema tarihinin en kült serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi, bu kez televizyon uyarlaması ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Serinin telif haklarını aldığı 2017 senesinden bu yana çalışmalarını sürdüren Amazon, sessiz ve derinden ilerliyor desek, sanırım yanılmış olmayız. Zira şirket, birkaç bilgi dışında projeye dair herhangi bir detay vermekten kaçınıyor. 

Variety'nin sayfalarına taşıdığı habere göre, şu sıralar HBO’nun His Dark Materials adlı dizisinde boy gösteren Morfydd Clark, Yüzüklerin Efendisi serisinin ikonik karakterlerinden Galadriel’in gençliğine hayat verecek. Bu da, Peter Jackson’ın gişe rekorları kıran film serisindeki bir karakteri, Amazon’un dizisinde de izleyeceğimiz anlamına geliyor. 

morfydd clark

Galadriel, hem Yüzüklerin Efendisi hem de Hobbit serisinde Cate Blanchett tarafından canlandırılmıştı. Yukarıda da belirttiğim gibi Clark ise şu anda HBO’nun BBC One ile ortaklaşa ürettiği His Dark Materials adlı fantastik bir dizide rol alıyor. Yakın zaman önce Crawl, Pride and Prejudice ve Zombies gibi yapımlarda da oynayan Gallerli aktris, önümüzdeki dönemde BBC ve Netflix ortak yapımı Dracula dizisinde görünecek. 

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler arasında Ema Horvath, Markella Kavenagh ve Joseph Mawle de bulunuyor; ancak bu isimlerden hiçbiri henüz doğrulanmış değil. 

Yüzüklerin Efendisi dizisinin konusu ne olacak?

yüzüklerin efendisi dizisi amazon

İlk sezonu 20 bölümden oluşması beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi, Tek Yüzük’ün yaratılışı, Sauron’un yükselişi ve ilk yenilgisinin dahil olduğu 3441 yıllık bir dönemi merkezine alacak. İnsanların zihinlerini okuma gücüne sahip olan Galadriel, bu dönemde Eregion ülkesine hükmediyordu. 

Çekimleri Yeni Zelanda’da devam eden fantastik seri, JD Payne ve Patrick McKay tarafından geliştiriliyor. İlk bölümünü Jurassic World: Fallen Kingdom filminin yönetmeni Juan Antonio Bayona’nın yöneteceği dizinin 2021 yılında yayınlanması bekleniyor.  

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/12/18/amazons-lord-of-the-rings-series-casts-young-galadriel
12
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
1
0