Yaşam Kalitenizi Artırmak İçin Edinebileceğiniz 4 Hobi

40
28
6
2
2
Kendimizi hiçbir şekilde geliştirmezsek elbette diğer insanların arkasında kaldığımızı görürüz. Peki, bize değerli şeyler öğreterek diğer insanların önüne geçmemizi sağlayan hobiler nelerdir?

Sahip olduğumuz zekâ seviyesi genlerimizle yakından ilişkili olsa da bu durum, zekâmızı hiç geliştiremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Her insan kendi çabaları sayesinde kendi zekâ seviyesini geliştirebilir. Tabii istediğimiz seviyeye ulaşmamız için kendimizi biraz zorlamalıyız.

Zekâ seviyemizi geliştirmenin aslında oldukça eğlenceli yolları da bulunuyor. Bunun en büyük örnekleri de günlük hayatta zamanımızı harcadığımız hobilerimizden geçiyor. Peki geleceğimize de ufak ufak yatırım yapabileceğimiz bu hobiler nelerdir? Gelin, size dört tane örnek verelim.

1. Kitap okuyun:

kitap okumak

Kitap okumamız gerektiği sözünü kim bilir hayatımızda kaç kez duymuşuzdur ancak bu sözün bu kadar çok söylenmesi gerçekten de işe yaradığından kaynaklanıyor. 20. yüzyılın en başarılı iş adamı olan Warren Buffett, gününün büyük bir çoğunluğunu kitap okuyarak geçiriyor.

Kitap okumak yalnızca belli konulardaki bilgi düzeyimizi artırmakla kalmıyor. Bununla birlikte günlük yaşamımızda oluşan stresin de büyük çoğunluğunu üstümüzden atmamızı sağlıyor. Kitap okumayı bir alışkanlık edinmemişseniz bir an önce bu alışkanlığı edinmek için harekete geçmelisiniz.

2. Bir enstrüman çalın:

gitar çalmak

Küçük yaşlarda enstrüman çalmayı öğrenmek, ilerleyen zamanlarda öğrenmekten çok daha kolaydır çünkü beynimizin bir şeyler öğrenme yeteneği küçük yaşlarda daha ileri düzeydedir. Elbette yaşınız ilerlediyse bile enstrüman çalmayı düşünebilirsiniz. Neden mi?

Enstrüman çalarken sürekli yeni teknikler öğrenmeye zorlanırız. Bu teknikleri öğrenirken de sabrı, azmi ve konsantrasyonu öğreniriz. Saydığımız bu üç önemli özellik, karşılaştığımız durumlara nasıl tepki vermemiz gerektiğine büyük etki sağlar.

3. Sık sık egzersiz yapın:

egzersiz yapmak

Birçok insan egzersiz yapmak için fazla meşgul olduğundan yakınır fakat egzersiz de en az uyumak kadar hayatımızın bir parçası olmalı. Düzenli egzersiz, yalnızca sağlıklı bir vücut değil, sağlıklı bir beyin anlamına da gelir ve gerilimi üzerimizden alarak daha iyi uyku çekmemizi sağlar.

Tüm bunların yanı sıra yapılan araştırmalar, egzersizin beyin hücrelerini artırdığını ortaya çıkardı. Yani egzersiz yapan bir insanın beyin kapasitesi ve performansı, egzersiz yapmayan bir insanın beynine göre çok daha iyi durumda. Ayrıca başarılı insanların düzenli olarak egzersiz yaptığı gerçeğini de hatırlatmakta fayda var.

4. Yeni yemekler deneyin:

yemek yapmak

Bir evde kalıyorsanız, her hafta aynı yemekleri yaptığınız bir dönemde olabilirsiniz. Bu durum insanın kolayına kaçar çünkü ‘Ne pişirsem?’ diye soru sormak zorunda kalmazsınız ancak yeni tarifler denemek, yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanız için iyi bir fırsat sunar. Bununla birlikte aynı anda birçok işi yapma beceriniz de artar.

Yazımızdan da anlayabileceğiniz üzere hayattaki başarınız aslında yalnızca zekânızla alakalı değildir. Günümüzde başarılı saydığımız insanların geneli, hayatlarını yeni şeyler denemeye ve öğrenmeye adamışlardır. Hayatınızda edindiğiniz bir hobi bile size inanılmaz faydalar sunacaktır.

Kaynak : https://au.finance.yahoo.com/news/4-hobbies-that-will-make-you-smarter-200054995.html
40
28
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
28
6
2
2