150 Milyon Işık Yılı Uzaktaki Gezegende Uzaylılar Mı Var?

1
0
0
0
0
NASA, Dünya benzeri gezegene Hubble Teleskobu'nu gönderecek. İkliminin yaşama elverişli olduğu düşünülen gezegende uygun ortamlar varsa, araştırmalar dünya dışı canlıların üzerinde odaklanacak.

Super-Earth K2-3d isimli gezegen, dünyamızdan 150 milyon ışık yılı uzakta. Eğer hayat varsa bu gezegen, uzaylıların yaşayabileceği koşullara sahip olabilir.

Gezegenin yaşam için gerekli tüm bileşenlere sahip olduğu düşünülüyor; sıvı su, sıcaklık ve dünya gibi bir iklime sahip. Şimdi ise gezegen, Hubble teleskobu ile gözlemlenecek ve K2-3d'nin uzaylılara ev sahipliği yapıp yapmadığı araştırılacak.

Bu gezegen ilkin NASA’nın Kepler teleskobu ile fark edildi. Hubble teleskobu önümüzdeki yıl, yaklaşık 5 dünya günü sürecek bir araştırma için gönderilecek. Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi’nden Dr. Björn Benneke, gezegenin hidrojeni bol bir atmosfer veya battaniyemsi bulut yapısının olmasını umuyor. Çünkü her ikisi de yaşamın işaretleri.

Eğer gözlemler, K2-3d’nin atmosferinde su, metan veya amonyak gibi moleküler imzaları ortaya çıkarırsa, bu tam manasıyla bir uzaylı arayışına dönebilir. Dr. Benneke, New Scientist’e verdiği demeçt “Herhangi bir sinyal bulsaydık, James Webb teleskobunu gönderir; oranın altını üstüne getirmeden, uzaylıları bulmadan geri döndürmezdik” diyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3981972/Earth-like-planet-spotted-150-light-years-away-right-conditions-host-alien-life.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0