Renault Captur'un Japon İkizi 2023 Mitsubishi ASX Tanıtıldı (Bursa'da Üretilecek Mitsubishi Colt'un Tasarımı da Ortaya Çıktı)

9
3
2
1
0
Mitsubishi, Avrupa pazarına sunacağı 2023 ASX modelini tanıttı. Renault tarafından üretilecek SUV, tasarım açısından Renault Captur'un doğrudan ikizi olacak. Aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Japon otomobil markası Mitsubishi, bir dönemler Türkiye'de de satışa sunduğu ASX modelini Avrupa pazarı için yeniledi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Avrupa pazarında satılacak ASX'lerin bundan sonra Renault tarafından tedarik edileceği belirtildi.

Mitsubishi ASX, geçmiş yıllarda kendine has bir tasarıma sahipti. Ancak 2023 model ASX, ne yazık ki o yılların tasarım özgünlüğüne sahip değil. Avrupa'da satılacak SUV, Renault Captur'un adeta logosunun değiştirilmiş bir versiyonu. Aşağıdaki fotoğraf, ne demek istediğimizi anında anlamınıza yardımcı olacak.

Karşınızda 2023 Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX

2023 Mitsubishi ASX, Renault Captur'dan sadece ızgara ve logo olarak farklı. Aracın dış görünümü, jantları da dahil olmak üzere Renault Captur ile aynı. Ayrıca Renault ile özdeşleşen alt kısımdaki çıkıntılı far yapısı da ASX'te kullanılmış. Aracın arkasına baktığımızda ise Renault Captur'dan farklı olarak Mitsubishi logosu ve yazısının varlığını görüyoruz.

Mitsubishi ASX 2023

Mitsubishi ASX'in iç tasarımına baktığımızda ise donanım paketi yükseldikçe iyileşen özellikler görüyoruz. Bu bağlamda gırtlak dolu ASX'i satın alan bir kullanıcı, 7,0 inç boyutundaki dijital gösterge ekranı ve 10,25 inç büyüklüğündeki bilgi-eğlence ekranıyla karşılaşacak. Boş pakette ise analog gösterge ekranı yer alıyor. 

2023 model Mitsubishi, farklı motor seçeneklerine sahip olarak karşımıza çıktı. Bu seçeneklerden ilki, 90 beygir ve 160 Nm tork değerine sahip olan 1.0 litrelik turboşarjlı benzinli motor. Tüketiciler, bu motoru 6 ileri vitesli manuel şanzıman ile satın alabilecekler. Bunun dışındaki tüm motor seçenekleri ise hibrit yapıda. Tüketiciler, 1.3 litrelik yarı hibrit motor seçeneğini iki farklı varyantta tercih edebilecekler. Üst kademeye çıktığımızda ise 1.6 litrelik şarj girişli hibrit motor seçeneğini görüyoruz. 160 beygir ve 140 Nm tork değerine sahip olan bu motor seçeneği, otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.

Mitsubishi

Mitsubishi, 2023 ASX'in ne zaman çıkacağını ve fiyatının ne olacağını açıklamadı. Aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği de şu an için gizemini koruyor.

Mitsubishi Colt da Bursa'da, yine Renault tarafından üretilecek!

Mitsubishi ile Renault'un Avrupa'daki ortaklığı ASX'ten ibaret olmayacak gibi görünüyor. Zira otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci'ye göre Renault, Bursa'daki fabrikasında Mitsubishi'nin küçük şehir otomobili Colt'u üretecek. ASX'in tasarımının genel anlamda Captur ile aynı olduğunu düşünecek olursak; Colt'un da Clio ile aynı tasarıma sahip olacağını rahatlıkla dile getirebiliriz. Hatta bu noktada yaşanmış sızıntılar da var. Rusya merkezli bir otomobil haber sitesi olan Kolesa.ru, bundan birkaç ay önce Mitsubishi Colt'un render görüntülerini paylaşmıştı. Bu görüntülere baktığımızda da Renault Clio ile olan benzerlik dikkatimizden kaçmıyor. 

Mitsubishi Colt şöyle görünebilir:

mitsubishi Colt

Colt

Kaynak : https://www.mitsubishi-motors.com/en/newsrelease/2022/detail1392.html?intcid2=top-pickup_0020
9
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
1
0