Kelimelerin Kifayetsiz Kaldığı Süper Spor Otomobil Yollarda: Karşınızda 2024 Lamborghini Revuelto! [Video]

24
5
2
0
0
Lamborghini, yepyeni otomobili Revuelto'yu resmen tanıttı. 2024 model olarak lanse edilen otomobil, eşsiz bir V12 motorla birleştirilmiş hibrit sisteme sahip. Aracın fiyatı ise henüz netleşmedi ancak canınızı acıtacak bir tahminimiz var.

Süper spor otomobiller üretme konusunda rüştünü ispatlamış markaların başında gelen Lamborghini, tarihinin en özel etkinliklerinden bir tanesini gerçekleştirdi. Şirket, bu etkinlik kapsamında Aventador'un halefi olarak gösterdiği Revuelto'yu resmen tanıttı. Benzersiz özelliklerle donatılan ve ultra yakışıklı görünümüyle kendine hayran bırakan otomobil, tüm otomobil tutkunlarının rüyalarına girmeyi başaracak.

Revuelto, aslında Lamborghini için yeni bir tasarım dili. Ancak bu durum, markanın ikonikleşen çizgisinden uzaklaşmasına yol açmadı. Bu bağlamda, araca baktığımızda Murcielago, Diablo ve Aventor'dan esinlenilmiş olduğunu görüyoruz. Kelimenin tam anlamıyla ok gibi görünen otomobil, yepyeni LED far tasarımı ile birleşen geniş havalandırma delikleri Lamboghini Revuelto'yu hem sert hem eşsiz gösteriyor.

Karşınızda Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto, arka kısımda da kendine hayran bırakan tasarım detaylarına sahip. Köşegen hatlara ve altıgen şeklinde dizayn edilmiş çift egzoz çıkışı ile mest eden otomobil, arkadaki motoruna dışarıdan bir bakış atmanızı da sağlıyor. Aracı anlatmaya kelimeler yetmiyor desek haksız olmayız.

Revuelto

Tasarımcıların Revuelto'da kavisli bir tavan tercih etmesinin iki nedeni var. Biri aerodinamik, diğeri ise iç hacmi genişletmek. Yolcular, bu kavisli alan ile ekstra baş mesafesi elde etmiş oluyorlar.

Lamborghini

Peki ya kapılar? Bu otomobilde yukarıya doğru açılan kanat kapı tasarımı tercih edilmiş durumda.

Lambo 2024

Lamborghini Revuelto'nun iç tasarımına baktığımızda, 3 ekranın bizleri karşıladığını görüyoruz. Bunlardan ilki 12,3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge ekranı. Orta konsolda ise 8,4 inç boyutlu bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Yolcunun bulunduğu tarafta da 9,1 inç boyutlu bir ekran daha var. Bu ekran, sürücünün yanında oturan kişinin yardımcı pilotmuş gibi hissetmesini sağlayacak. Zira bu ekranda sadece araçla ilgili bilgiler sağlanıyor. 

2024 model Lamborghini Revuelto

Lamborghini'nin yeni süper otomobili, iç kısımda geri dönüşümle üretilen döşeme kullanıyor. Bu arada; marka bu otomobilde maksimum özelleştirme imkanı sunacak. Bu bağlamda; 400 gövde rengi ve iç tasarım için 70 renk seçeneği sunuluyor. Kumaşların yapısı da değiştirilebiliyor. 

Lamborghini yeni model

Lamborghini Revuelto'nun sadece görünüşü değil, motoru da benzersiz. Bu otomobilde, toplam 1001 beygir güç üretimi yapan dört motor bulunuyor. Evet yanlış duymuyorsunuz. Bu motorlardan ilki, 6.5 litrelik V12, diğerleri ise elektrik motoru. 2,5 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobilin maksimum hızı 350 km/s olarak açıklandı. Çevredeki insanları V12 motorun sesiyle rahatsız etmek istemeyen kullanıcılar, Revuelto'yu tam dolu bataryası ile 10 kilometre kadar sadece elektrik motorunda kullanabilecekler. Elektrik motorlarıyla ilgilenmiyorsanız, içten yanmalı motorun tek başına 813 beygir güç ürettiğini de söyleyelim.

Lamborghini Revuelto

Tüm özelliklerini anlattığımız bu süper otomobil, 2024 yılında piyasaya sürülecek. Marka, fiyatlandırma ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ancak beklentiler, aracın en az yarım milyon dolar olması yönünde.

Lamborghini Revuelto, ilk kez yollarda görüntülendi

Kaynak : https://media.lamborghini.com/English/LATEST-NEWS/lamborghini-revuelto--the-first-super-sports-v12-hybrid-hpev/s/a6dcb265-98ec-4a32-8969-2c9b761901c1
24
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
5
2
0
0