Yepyeni Özelliklerle Donatılan Makyajlı Volkswagen Touareg Tanıtıldı

1
0
0
0
0
Volkswagen, premium SUV modeli Touareg'i yeniledi. Yapılan makyajla çok daha şık görünmeye başlayan otomobil, yenilikçi teknolojilerle de donatıldı.

Volkswagen, sevilen SUV modeli Touareg'i makyajladı. Eskisinden çok daha yakışıklı görünmeye başlayan otomobil, sahip olduğu yenilikçi teknolojilerle de tüketicileri mest edecek gibi görünüyor. Yarın itibarıyla bazı ülkelerde satışa sunulacak otomobilin geldiğinde Türkiye'de de ilgi göreceği kesin. Peki makyajlı Touareg, tüketiciye neler vadediyor?

Volkswagen'in premium SUV modeli, her zaman heybetli bir görünüme sahipti. Bu görünüm, yapılan makyajla maksimize edildi. Oldukça iri ızgara ve panjur tasarımının tercih edildiği otomobil, yepyeni bir matriks LED farla donatıldı. 19 binden fazla mikro LED aydınlatmanın bulunduğu far tasarımı, araca dikkat çekici bir hava katmış durumda. "IQ.LIGHT HD" olarak isimlendirilen aydınlatma teknolojisinin karşıdan gelen sürücülerin gözünü korurken, Touareg'in ön kısmını daima aydınlık bırakacağını belirtelim.

Karşınızda Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Makyajlı Volkswagen Touareg'in arka kısmında da önemli değişiklikler görüyoruz. Bu bağlamda; aracın arka kısmında kırmızı renkli Volkswagen logosu bulunuyor. Ayrıca markanın diğer SUV modellerinde tercih ettiği boydan boya aydınlatma, artık Touareg'de de mevcut. Tüm bunlara ek olarak; ön kısımda gördüğümüz L harfi şeklindeki aydınlatmanın arka tarafta da tercih edildiğini görüyoruz. Bu durum, araca sportif bir hava da katmış.

Touareg arka tasarım

Premium SUV'un iç kısmı, olabildiğince lüks. 12 inç boyutunda tam dijital gösterge ekranının bulunduğu otomobilde 15 inç boyutlu devasa bir bilgi-eğlence ekranı da yer alıyor. Orta konsolda ufak bir vites topuzu ile bunun çevresine yerleştirilen bardaklık, elektronik park freni ve klima kontrol butonlarını gördüğümüz makyajlı Touareg, ön konsol ile kapılarda ambiyans aydınlatma barındırıyor. Şirket, standart olarak sunulan ses sisteminin iyileştirildiğini ve 45W hızlı şarj destekli USB Type-C girişlerinin eklendiğini belirtti.

Volkswagen

Volkswagen Touareg'in kaputunu kaldırdığımızda, tüm tüketicilerin düşünüldüğünü görüyoruz. Çünkü bu araç benzinli, dizel veya hibrit motor seçeneği ile satın alınabilecek. Bu bağlamda; tüketiciler, bir turboşarjlı benzinli, iki turbodizel ve iki de fişli hibrit kurulumdan birini tercih edecek. 8 vitesli otomatik şanzıman ile dört tekerden çekiş sunan 4MOTION sistemi, bu araçta standart olarak bulunacak. 

Volkswagen

Volkswagen Touareg'in yenilikçi teknolojilerine de değinelim. Bu araçta yeni bir süspansiyon sistemi bulunuyor. Bu süspansiyon, aracın tavanına yerleştirilen sensörlerle tavandaki yükleri algılayıp, buna göre en optimum sürüş dinamiklerini ayarlayabiliyor. Ayrıca yarı otonom sürüş imkanı sunan Seyahat Asistanı, uzaktan da kontrol edilebilen Park Assist Plus, aracın arkasına römork takılması halinde dönüş yardımı sağlayan Trailer Assist ve Gece Görüşü gibi teknolojiler, Touareg'in opsiyonel teknolojileri arasında yer alıyor.

Volkswagen SUV

Volkswagen tarafından yapılan açıklamalara göre makyajlı Touareg'e sahip olmanın bedeli 69.200 eurodan başlayacak. Donanım seviyesi arttıkça, fiyat da 100 bin euroya kadar yükselecek. Bu otomobilin Türkiye'ye ne zaman geleceği bilinmiyor.

"Buna param yetmez" diyenlere: Makyajlı Opel Corsa da tanıtıldı:

Kaynak : https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/new-technologies-more-comfort-volkswagen-presents-the-new-touareg-16064
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0