Oyun Sektörünün ABD'de Televizyon Reklamlarına Yaptığı Harcama Miktarı Belli Oldu

11
3
2
0
0
Eğlence sektöründeki yerini her geçen gün daha da yukarıya taşıyan oyun sektörü, ciddi bir reklam kaynağı olarak görülüyor. Sektörün ABD’de televizyon reklamlarına ne kadar kaynak harcadığı ortaya çıktı.

Video oyunları, onlarca yıldır gittikçe büyüyen bir sektör haline geldi. Eğlence alanının liderlerinden olan sektör bir anda en önemli reklam kaynaklarından da biri haline geldi. Televizyonlarda ve diğer mecralarda pek çok reklam yer alıyor.

Hayatın her alanında olduğu gibi pazarlama alanında da firmalar, yaptıkları hamlelerin ve verdikleri reklamların geri bildirimlerini almak için çalışmalar yapıyor. Bu noktada onlara yardımcı olan başka kuruluşlar da var. Bu kuruluşlar TV reklamlarının performansını değerlendirdi.

PlayStation reklam yağdırıyor

PlayStation 5

Microsoft ve Sony yakın zamanda yeni nesil oyun konsollarını satışa çıkaracak. Haliye son dönemde dergilerde, internette ve tabii ki televizyonda reklamları dönüyor. Bu alandaki mücadele firmaların reklam harcamalarına da yansıyor. 

Temmuz ayının ortasından Ağustos ayının ortasına kadar geçen sürede ABD’de TV’lerde yayınlanan oyun reklamları %3,8 gibi küçük ancak dikkat çeken bir artış gösterdi. 11 oyun firması, 37 farklı zaman aralığında toplamda 4800’den fazla kere yayınlanacak reklamlara 15,3 milyon dolar ödedi. Reklamlar toplamda 800 milyondan fazla kişiye ulaştı.

GamesBeats ve iSpot.tv ortaklığında gerçekleştirilen araştırma, oyun sektörünün televizyona harcadığı parayı ortaya koyarken en çok para harcayan firmaları da keşfetmeyi sağladı. En çok harcayanlar listesinin başında PlayStatiion yer alıyor. Onu Nintendo takip ediyor.

Reklamların %79’u iki firmadan

oyunlar

Reklamların %43,4’ü yani neredeyse yarısı PlayStation’a aitti. Sony’nin hemen arkasında ise bir başka uzakdoğulu firma olan Nintendo yer aldı. Listede üçüncü sırayı GameFly.com alırken onu Activision takip etti.

En çok yayınlanan ve en çok etkileşim yaratan reklam ise Ghost of Tsushima oldu. Nintendo’nun en başarılı reklamı ise Paper Mario: The Origami King olarak göze çarptı. Televizyon reklamları ülkemizde çok popüler olmasa da ABD’de hala iş yapmaya devam ediyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2020/08/22/playstation-led-game-industry-tv-ad-impressions-again-but-nintendo-nips-at-its-heels/
11
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
0
0