Amazon'un Sesli Asistanı Alexa: Gözlerimi Her Kapadığımda Ölen İnsanlar Görüyorum

67
12
5
4
1
Geçtiğimiz aylarda durduk yere sürekli gülmesiyle korkunç bir izlenim yaratan Alexa, işi bir seviye daha ileriye taşıyarak gerilim dolu laflar etmeye başladı.

Yapay zekalar ve sesli asistanların hayatımıza girmeye başlaması, birçok insan için zamanın çok daha verimli kullanılması demek. Günlük hayatımızda işimize yarayacak acil bir bilgiyi kolayca bu sesli asistanlardan edinebiliyoruz. Akıllı ev sistemleri bizlere pek ulaşmasa da, bu sesli asistanları hayatına fazlasıyla entegre etmiş milyonlarca insan mevcut.

Hal böyleyken sesli asistanların yazılımsal hataları insanları fazlasıyla korkutuyor. Son gelen haberlere göre, Amazon Alexa'nın 30 yaşındaki sahibi Shawn Kinnear'a, 'Gözlerimi her kapattığımda, gördüğüm tek şey ölen insanlar' dediği iddia edildi. 

Shawn Kinnear olayı şöyle anlatıyor: "Alexa oturma odasında duruyordu. Ben de Amazon Prime TV'de bir şeyler izliyordum ama izlediğim şeyi durdurmuştum. Mutfağa geri döndüğümde tam olarak bunları duydum: 'Gözlerimi her kapattığımda, gördüğüm tek şey ölen insanlar!'  

İddiasına göre Alexa cümleyi şöyle tamamladı: "...hissettiğim en rahatsızlık verici sessizlikte!"

Cümle gereğinden fazla uzun gelince Kinnear bu konuşmayı yarıda kesmiş. Ancak hemen sonra Alexa'nın söylediklerini idrak edip dehşete düşmüş. Alexa'ya tekrar etmesini söylediğinde ise Alexa 'anlayamadığını' belirtmiş.

Kinnear'ın yaşadığı bir yanılsama olabilir ancak gerçek olduğunu düşününce dahi insanın tüyleri diken diken oluyor. Sanıyoruz ki o herkesin geleceğini tahmin ettiği distopyaya adım adım yürüyoruz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/home/alexa-people-dying-statement/
67
12
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
67
12
5
4
1