AMD'nin Hisse Fiyatları, Son 5 Ayın Zirvesine Ulaştı

49
6
5
3
2
Salı günü Google’ın, AMD'nin grafik işlem birimlerini yeni video oynatma hizmeti için kullanacağını açıkladığından bu yana AMD'nin hisselerinde %20 oranında bir artış gözlemlendi. Bugün de AMD hisseleri, son 5 aydaki en yüksek seviyesine ulaştı.

AMD’nin hisse fiyatları, pazartesi günkü kapanışından bu yana yaklaşık %20 artış kaydetti. Ancak finansal teknoloji ve analitik şirketi S3 Partners'ın genel müdürü Ihor Dusaniwsky, kısa süreli alım satım yapanlar için henüz teminat bulunmadığını açıkladı.

Bununla birlikte yatırım bankası Jefferies’in analisti Mark Lapacis, Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda AMD’nin CEO’su Lisa Su’nun varlığının iki şirket arasında daha güçlü bir bağın ufukta olabileceğinin bir ipucu olduğunu söyledi ve “Intel'in duyurusunun dikkat çekmemesi, AMD ile Google arasında yakın bir ilişki olduğunu ve Google’ın AMD EPYC 2 sunucu MPU’larını kullanma ihtimalinin arttığını gösteriyor” dedi.

Lapacis’e göre sunucularda Google ile AMD arasında yapılacak bir anlaşma, yılda 25 milyar dolarlık bir pazarı temsil ediyor. Bu nedenle GPU’nun oyun için yapacağı duyuruya göre daha önemli olacağını belirtti. Ayrıca Lapacis, bu olası anlaşmayla birlikte AMD'nin önümüzdeki 12 ile 24 ay içinde pazarın %10'una hakim olabileceğini belirtti. Bugün gerçekleşen artış da dahil olmak üzere AMD'nin hisse fiyatları, bu yıl %50 oranından fazla değerlendi.

Kaynak : https://markets.businessinsider.com/news/stocks/amd-stock-price-soars-to-5-month-high-2019-3-1028050145
49
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
49
6
5
3
2