İddia: Andorid Q Beta'da Bulunan Kapsamlı Depolama Özelliği Android R ile Gelecek

12
6
0
0
0
Google'ın kullanıcı gizliliği konusunda attığı adımlar umut verici. Bu doğrultuda Android Q ile gelecek yeniliklerden biri olan Kapsamlı Depolama özelliği, karşılaşılan sorunlar nedeniyle Android R'ye kalabilir.

Şu an Pixel cihazlar için Beta sürümü piyasada olan Android Q, 'Kampsamlı Depolama' adında yeni bir özelliğe sahip. Bu özellik, uygulamaların cihazın depolama alanıyla etkileşim şeklinin değiştirilmesiyle ilgili. Kapsamlı Depolama özelliğinin çalışma şekli, her uygulamanın kendi verilerini çalıştırabileceği ve depolayabileceği bir özel alana sahip olması şeklinde gerçekleşecek. Uygulamaların talep ettiği özel izinler bu alanla sınırlı olacak ve cihazın diğer depolama alanlarına erişimleri olmayacak.

Bu özelliklerin gelecek olması oldukça güzel bir gelişme gibi görünüyor fakat Android Q Beta 2 kullanıcılarında Kapsamlı Depolama özelliğinin sorunlara neden olduğu söyleniyor. İlk Betada yüklü uygulamaların uyumluluk modunda gayet iyi çalıştığı fakat Beta 2'de uyglamaların kaldırılıp yeniden yüklenmelerin çökmelere neden olduğu belirtildi.

Google, Android Q'nun son sürümü piyasaya çıkmadan önce geliştiricilere uygulamaları için en son API'yi kullanmalarını zorunlu kıldı. Ancak Android Q'nun çıkmasına az bir zaman kaldı ve geliştiricilerin çoğunun uygulamalarını güncellemek için zamanları olmayabilir.

Bu ortamda Kapsamlı Depolama özelliğine geçiş yavaşlayacak gibi görünüyor. Bu özellik, Android R ile gündeme gelebilir. Uygulamaların özel izinler gerektirmeden çalışmalarını sağlayacak Kapsamlı Depolama, Google'ın son dönemde kullanıcı gizliliği konusunda attığı adımlardan biri.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/android_qs_scoped_storage_requirement_for_apps_pushed_android_r_in_2020_-news-36787.php
12
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
0
0
0