Android Q ile Çalışan Bir Cihaza Ait İlk Geekbench Skoru Ortaya Çıktı

24
13
2
2
1
Geekbench'te 'unknown AOSP on ARM64' adına sahip ilk Android Q'lu cihaz listelendi. Cihazın özellikleri ve aldığı puan, test edilen cihazın Pixel 2 olduğunu gösteriyor.

Google’ın Android Q geliştirici ön izleme sürümünü kısa süre içinde yayınlaması bekleniyor. Google, Pixel akıllı telefonları için Android Q’yu hala yayınlamamış olsa da Android Q ile çalışan bir Pixel 2, Geekbench’te ortaya çıktı. Cihazın Android Q ile çalıştığı açık bir şekilde görülüyor. Ayrıca tek çekirdek ve çoklu çekirdek puanları, Android P ile karşılaştırma yapmayı da mümkün kılıyor.

Geekbench’te listelenen Android Q’lu Pixel 2, tek çekirdek performansında 1856, çoklu çekirdek performansında ise 6307 puan almayı başarıyor. Android P’li Pixel 2 modellerinde bu puanlar 1800+ ve 3100+ seviyelerinde seyrediyordu. Dolayısı ile Android Q’nun performans anlamında çok ciddi bir iyileştirme sağlayacağını söyleyemeyiz. Android Q’nun en büyük avantajı ise getirdiği yeni özellikler olacak.

Android Q, sistem genelinde bir karanlık mod sunacak. Bu da OLED ekrana sahip Android Q cihazların şarj ömrü konusunda çok daha iyi bir performans göstereceği anlamına geliyor. Ayrıca dahili ekran kaydı özelliği, kullanıcıların ekran görüntülerini kolay bir şekilde kaydedip düzenlemesini ve paylaşmasını mümkün kılacak.

Kaynak : https://www.igyaan.in/177734/google-pixel-2-android-q/
24
13
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
13
2
2
1