Bir Anonymous Hackerı, Düzenlediği DDoS Saldırıları Nedeniyle 6 Yıl Hapis Cezası Aldı

17
7
3
1
1
Hacker grubu Anonymous'a bağlı olduğu iddia edilen bir kişi, yaptığı DDoS saldırıları nedeniyle 6 yıl hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırıldı. Anonymous, dünyanın en ünlü hacker oluşumlarından biri ve şu ana kadar dünya çapında pek çok büyük saldırı gerçekleştirdi.

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan bir adam geçtiğimiz ay, Ohio ve Akron polis departmanı sitelerine yaptığı DDoS saldırıları nedeniyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 33 yaşındaki James Robinson, 2018 yılının Mayıs ayında tutuklandı ve saldırıları Twitter profilinde açıkça belgelendirdiği için suçlamalardan kurtulamadı.

Suçlamalara göre AkronPhoenix420 adlı twitter hesabında, Robinson tarafından yapılan DDoS saldırılarıyla ilgili paylaşımlar yer alıyor. Hedefleri arasında Savunma Bakanlığı, Ulusal Sağlık Enstitüleri, Hazine Bakanlığı ve NATO'nun siteleri olsa da, saldırılar hiçbir zaman büyük kesintilere neden olmadı. DDoS koruma hizmetleri sunan iki siber güvenlik şirketi, Robinson tutuklanana kadar faaliyetlerinden hiç haberdar olmadıklarını belirtti.

hacker tweet paylaşımı

Robinson'un kullandığı Twitter hesabı ayrıca Anonymous hacker grubuyla ilişkilendirildi. Hesapta grubun daha geniş çaplı saldırılarının bir parçası olduğunu öneren paylaşımlar ve etiketler tespit edildi. Ancak Robinson'un grupla iş birliği yaptığına dair herhangi bir kanıt bulunamadı. Hacker'ın saldırılarının başlıca hedefi, Ohio eyaletinin web sitesi akronohio.gov ve sitenin yerel polis departmanı bölümü oldu.

Robinson, Akron polisinin yolsuzluk yaptığını, şüphelilerden uyuşturucu çaldığını ve seks işçilerini taciz ettiğini öne sürdüğü bir videoyu da YouTube kanalına yükleyerek Twitter hesabından sıklıkla paylaştı.

Mahkeme belgelerine göre FBI, Robinson'un yaptığı DDoS saldırılarından bazılarının başarılı olduğunu ve 2017 yılının Ağustos ayında uzun süreli hizmet kesintisine neden olan saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Hacker, geçtiğimiz ay 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve Akron yetkililerine 668.684 dolar ödemesine karar verildi.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/anonymous-hacker-gets-a-whopping-six-years-in-prison-for-some-lame-ddos-attacks/
17
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
3
1
1