Apple'dan iOS 14'te Uygulama Dolandırıcılığını Azaltacak Yeni API: 'App Attest'

7
6
2
1
0
Apple, iOS 14'te kullanılacak yeni bir API geliştirdi. App Attest isimli bu API, iOS 14'le birlikte ekosistemdeki uygulama güvenliğini biraz daha iyileştirecek. Apple, bu API ile birlikte geliştiricilerin, uygulamalarını bir bütün halinde doğrulayabileceklerini ifade ediyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS 11'le birlikte DeviceCheck isminde bir iOS çerçevesi yayınlamıştı. DeviceCheck, uygulamaların dolandırıcılardan korunmasını sağlayan bir araç olarak hala aktif olarak kullanıyor. Şirket, uygulamaların güvenliğini artırmak için iOS 14'te yeni bir DeviceCheck API'sini daha kullanıma sunacak. "App Attest" isimli bu API, iOS ekosistemindeki güvenlik seviyesini biraz daha iyileştirecek.

App Store ya da Google Play Store gibi mağazalarda yer alan uygulamalar, zaten çoğu zaman çeşitli güvenlik testlerine sokuluyorlar. Ancak art niyetli kitleler, mağazalardaki uygulamalar üzerinde değişiklik yaparak bu uygulamaları kötü amaçlarına alet edebiliyorlar. İşte Apple'ın yeni API'si bunun önüne geçmek için oluşturulmuş. Apple, App Attest isimli API'yle birlikte geliştirici sunucularının uygunsuz şekilde kullanılmasını azaltmayı hedefliyor.

App Store

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre art niyetli kişiler, uygulamalar üzerinde değişiklikler yaparak oyunlar için hileler oluşturabiliyor ya da bir uygulamadaki reklamları kaldırabiliyorlar. İşte App Attest API'si, buna karşı geliştirilmiş. Geliştiriciler, uygulamalarında bu API sayesinde uygulamalarının bütünlüğünü doğrulayıp koruma altına alabilecekler. API ile oluşturulacak güvenlik anahtarları, geliştiriciler için önemli avantajlar sağlayacak.

Apple, konuya ilişkin açıklamalarında hiçbir uygulama dolandırıcılığının tam olarak engellenemeyeceğini ifade ediyor. Ayrıca bu API, zaten üzerinde işlem yapılmış olan cihazlarda bir işe yaramıyor. Ancak Apple, geliştiricilere yardımcı olabilmek adına böyle bir API'yi kullanıma sunmuş durumda. Şirket, yeni API'nin iOS 14'le birlikte kullanımda olacağını ifade ediyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/20/08/18/ios-14-introduces-new-app-attest-api-to-cut-down-on-app-fraud
7
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
2
1
0