Apple’ın Piyasa Değeri 2 Trilyon Dolara Ulaştı

24
19
12
7
0
Dünyaca ünlü teknoloji firması Apple’ın hisseleri yükselmeye devam ediyor. Dünkü atılımla firmanın değeri 2 trilyon doları bulurken Apple, bunu başaran ilk Amerikan şirketi oldu.

Apple son dönemde para piyasalarında gittikçe daha değerli hale geliyor. Firma hisselerinin yakaladığı artış trendi dün tarihi bir dönemeci geride bırakmalarını sağladı. Apple’ın değeri 2 trilyon doları buldu.

Bu seviyeye ulaşan ilk Amerikan firması Apple olurken özellikle son iki yılda markanın değerinin ikiye katlanmış olması dikkat çekti. Teknoloji devi daha önce de 1,5 trilyon dolar ve 1 trilyon dolar barajlarını da ilk aşan firma olmayı başarmıştı. 

Apple bir ilki gerçekleştirdi

apple

Apple hisselerinde son günde yüzde 1’in biraz üzerinde bir artış yaşandı. Bu artışla birlikte firmanın hisseleri, şirketin değerini 2 trilyon dolara getirecek olan 467,77 dolar çizgisini aşarak 468 dolara çıktı. Böylelikle firma tarihi eşiği geride bırakmış oldu.

Bu seviyelere ulaşan ilk Amerikan şirketi olan Apple, daha önce de tarihi eşiklere ilk ulaşan firma olmayı başarmıştı. İki ay kadar önce 1,5 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan firmanın ardından Microsoft ve Amazon da bu başarıya ulaşmıştı.

2 yıldan biraz daha uzun bir süre önce de Apple, 1 milyar dolar değere ulaşmayı başaran ilk firma olmasıyla gündeme gelmişti. Yani bu ölçekteki bir firma için oldukça kısa sayılabilecek bir sürede Apple değerini ikiye katlamayı başarmış oldu.

Apple borsada hareketli

apple

Beş ay önce hisseleri dip noktayı gören Apple, kısa sürede kendini toparlamayı başardı. Bu ayın sonunda da firmanın işlem gören hisselerinde 1’e 4 ayrılma gerçekleşecek. Firmanın toplam değeri değişmeyecek olsa da hisseler böylece 100 dolar bandına gerilemiş olacak. Dolaşımdaki Apple hisselerinin sayısı da dört katına çıkacak.

Steve Jobs’ın ardından bir süre işleri yoluna koymakta zorlanan Apple, görünüşe göre oldukça iyi bir şekilde toparlandı ve pandemide de gücünü korumayı başardı. Bakalım firma ileride hangi seviyelere ulaşmayı başaracak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2020/08/19/apple-2-trillion/
24
19
12
7
0
Emoji İle Tepki Ver
24
19
12
7
0