Apple ve Samsung, Neden Tamamen Ekrandan Oluşan Bir Amiral Gemisi Yapmıyor?

58
8
6
3
2
Telefonlardaki ekran/yüzey oranı ne kadar yüksekse telefon üreticileri o kadar çok övünüyor. Peki elinde gerekli teknoloji bulunan Samsung ve Apple neden bu oranın %100 olduğu telefonlar yapmıyor?

Son dönemde çıkan pek çok telefon için ekran/yüzey oranı oldukça önemli. Çerçeveleri inceltebildiği kadar incelten firmaların sunduğu değişik yöntemler var. Galaxy A 80 ile Samsung’un kamerayı sakladığı ve ekranda delik açmadan da ekran oranını büyütebildiği ortaya çıktı. Bu tür teknolojileri amiral gemilerinde neden görmediğimiz, onlarda neden daha standart bir tasarım kullanıldığı ise merak konusu. Bu durumun birkaç farklı nedeni var.

Öncelikli olarak bu tür “macera aranan” tasarımlar ana ürünlerde değil, daha alt seviyedeki cihazlarda ve daha küçük bir topluluğa yönelik olarak üretiliyor. Amiral gemisi telefonlar, işe yarayacağı bilinen tasarımlar kullanılarak tasarlanıyor. Üstelik standart ve sert tasarım, telefonun daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Tasarımı yüzünden her düştüğünde parçalanan veya yüzlerce lira masraf çıkaran bir telefona kullanıcılar pek sıcak bakmayacaktır.

Öte yandan dürüst olalım, özçekim kameraları telefonlardaki en önemli parçalardan biri haline geldi. Çok sık kullanılan ve insanların büyük önem verdikleri bu özelliğe erişmeyi zorlaştırmak, kullanıcı deneyimi açısından iyi bir fikir sayılmaz.

Yani akıllı telefon üreticileri, piyasada yaptıkları masrafı çıkartabilecek, risk almayan tasarımları tercih ediyorlar. Öte yandan ne kadar iyi gözükürse gözüksün yeni özellikler, kullanıcı deneyimi açısından ileri bir adım değiller. Hatta bir adım geriye gitmiş bile sayılabilirler.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Why-Apple-and-Samsung-are-not-giving-us-a-truly-all-screen-flagship_id115326
58
8
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
58
8
6
3
2